неділя, 12 лютого 2023 10:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Готові до застосування: Росія вивела у Чорне море нашпиговані ракетами кораблі

Готові до застосування: Росія вивела у Чорне море нашпиговані ракетами кораблі
В акваторії Чорного моря сконцентровано 12 ворожих кораблів, серед яких 2 підводні ракетоносії з сумарним залпом до восьми ракет. Фото: ілюстративне, скриншот

На ранок 12 лютого у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває 12 ворожих кораблів.

Ще один корабель чергує в акваторії Азовського моря. Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони "Південь" Наталія Гуменюк в телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

Ворог розширив своє корабельне угруповання у морях, тому що вщухли шторми, пояснила Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія докладає неймовірних зусиль, щоб дестабілізувати ситуацію на Одещині – ОВА

За її словами, у Чорному морі військові спостерігають два російські підводні ракетоносії, споряджені та готові до застосування. Загальний залп – до восьми ракет типу "Калібр".

"Це, скоріше за все, говорить про імовірність точкових ударів, ніж про підготовку до масованої ракетної атаки. Для виходу надводного ракетоносія досить 2-3 годин, щоб він опинився у зоні ведення бойових дій, тобто на бойовому курсі. Розслаблятися зарано, хоча ворог, як правило, після масованої ракетної атаки бере паузу у два тижні", – пояснила Гуменюк.

Уранці 10 лютого країна-терорист Росія почала завдавати масованого ракетного удару по Україні – 14-го від початку великої війни.

Росіяни атакували ракетами Х-101, Х-555 та "Калібр". Запустили їх трьома хвилями зі стратегічної авіації та кораблів у Чорному морі. Із понад 100 випущених ракет – 61 збили сили ППО.

Є влучання в об'єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та президент Володимир Зеленський заявили, що дві ракети перетнули повітряний простір Молдови та Румунії. Молдова це підтвердила, а Румунія – член НАТО – спростувала.

Зараз ви читаєте новину «Готові до застосування: Росія вивела у Чорне море нашпиговані ракетами кораблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі