пʼятниця, 10 лютого 2023 12:40

Спецтема: Війна Росії проти України

МЗС Молдови терміново викликало посла РФ через проліт ракети над країною

МЗС Молдови терміново викликало посла РФ через проліт ракети над країною
У міністерстві оборони Молдови підтвердили, що російська ракета порушила повітряний простір країни. Фото: Getty Images

У міністерстві оборони Молдови підтвердили, що російська ракета порушила повітряний простір країни.

МЗС країни вже викликало російського посла для пояснень. Про це повідомив речник МЗС Даніел Воде, пише "Європейська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські ракети перетнули повітряний простір Румунії ‒ Залужний

У зв'язку з прольотом ракети глава МЗС Ніку Попеску розпорядився терміново викликати посла Росії в Молдові Олега Васнецова, щоб укотре вказати на неприпустимість порушення повітряного простору Молдови.

"Російська сторона продовжує агресивну війну проти України, а ракетні удари по сусідній країні прямо і негативно позначаються і на громадянах нашої країни. Рішуче засуджуємо недружні дії та заяви щодо Молдови. Закликаємо РФ припинити військову агресію проти сусідньої країни, що призводить до численних людських жертв і матеріальних збитків", – заявив Воде.

10 лютого дві російські крилаті ракети "Калібр" перетнули кордон України з Молдовою, також пролетіли у повітряному просторі Румунії, повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Після цього ракети знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав. Російські ракети була запущені з акваторії Чорного моря.

Російські загарбники 10 лютого завдали по Україні вже 14-го масованого ракетного удару.

Зараз ви читаєте новину «МЗС Молдови терміново викликало посла РФ через проліт ракети над країною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі