вівторок, 01 листопада 2022 21:00

Головні новини дня: звільнення Вітренка й обстріл дронами

Головні новини дня: звільнення Вітренка й обстріл дронами
Уряд звільнив Юрія Вітренка з посади голови правління компанії "Нафтогаз Україна". Фото: eastnews.ua

Gazeta.ua нагадує головні новини вівторка, 1 листопада.

У ніч на 1 листопада російські окупанти завдали чотирьох ударів безпілотниками по Полтавщині. Загиблих і постраждалих не виявили. Внаслідок ворожих ударів пошкоджена цивільна інфраструктура.

Від ранку російські окупанти гатили по центру й околицях Запоріжжя. Застосували авіацію, вдарили ракетами Х-101 та С-300. Обстріли тривали чергами.

Кабінет міністрів звільнив Юрія Вітренка з посади голови правління компанії "Нафтогаз Україна". Новим головою, найімовірніше, стане Олексій Чернишов, міністр розвитку громад і територій України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов назвав ідеолога знищення української інфраструктури

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган зідзвонився з президентом Росії Володимиром Путіним. Говорили про "зернову угоду". Ердоган згадав про потенційні переговори між Україною та Росією. Пообіцяв робити кроки до мирних переговорів, якщо сторони конструктивно вирішать "зернову кризу".

Балістичні ракети, які Росія отримає від Ірану, ймовірно, розмістять на північному кордоні України. Україна не має захисту від них. Про це під час брифінгу 1 листопада заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Зараз в України є засоби протиповітряної оборони. А для збивання цих ракет необхідні протиракетні системи.

Сили оборони України знищили склад окупантів і п'ять одиниць техніки в Запорізькій області 29 жовтня. Втрати особового складу становлять до 30 осіб загиблими й близько 100 пораненими. Інформацію підтвердив Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні 1 жовтня у Facebook. Протягом поточної доби авіація Сил оборони завдала 22 удари.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: звільнення Вітренка й обстріл дронами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі