вівторок, 01 листопада 2022 17:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Ердоган зідзвонився з Путіним – про що говорили

Ердоган зідзвонився з Путіним – про що говорили
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган говорив з президентом Росії Володимиром Путіним про зернову угоду. Фото: eastnews.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган зідзвонився з президентом Росії Володимиром Путіним.

Говорили про зернову угоду, повідомляє пресслужба Ердогана.

"Ердоган під час розмови заявив, що Туреччина продовжує вживати необхідних заходів з усіма сторонами для розв'язання проблем, пов'язаних із виконанням зернової угоди", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган говоритиме із Зеленським та Путіним про зерновий коридор

Президент Туреччини згадав про потенційні переговори між Україною та Росією. Пообіцяв робити кроки до мирних переговорів, якщо сторони конструктивно вирішать "зернову кризу".

Ердоган упевнений, що питання організації експорту українського продовольства налагодять.

30 жовтня Росія перекрила "зелений коридор" для експорту зерна в Чорному морі.

29 жовтня РФ заявила, що "зупиняє участь у реалізації "зернової угоди". Причиною Москва назвала нібито "напад на кораблі Чорноморського флоту".

30 жовтня міноборони РФ заявило, що безпілотники, які нібито атакували Севастопольську бухту 29 жовтня, були запущені з узбережжя недалеко від Одеси.

Там також зазначили, що один з них був запущений з борту корабля, залученого до вивезення агропродукції з України по "зерновому коридору".

На 31 жовтня ООН, Туреччина й Україна погодили план пересування для 14 суден, які перебувають у турецьких водах, у рамках "зернової угоди".

Зараз ви читаєте новину «Ердоган зідзвонився з Путіним – про що говорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі