понеділок, 30 вересня 2024 17:35

Спецтема: Війна Росії проти України

80 боєзіткнень з початку доби. Генштаб розповів про обстановку на фронті

80 боєзіткнень з початку доби. Генштаб розповів про обстановку на фронті
Українські воїни відбивають атаки російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається напруженою.

Українські захисники активно протидіють російському агресору, завдаючи ворогу втрат у живій силі і техніці. З початку доби відбулося 80 бойових зіткнень, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Покровському напрямку з початку доби російські окупанти здійснили 13 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій у районах Новоторецького, Сухої Балки, Миколаївки, Селідового і Михайлівки.

Сили оборони стримують ворожий натиск і відбили сім атак противника, тривають шість боєзіткнень.

На Торецькому напрямку було 10 ворожих атак у районах Торецька, Залізного, Неліпівки, Щербинівки. Агресор завдав авіаційного удару по Костянтинівці, застосувавши три авіабомби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійці ГУР звільнили Вовчанський агрегатний завод і знищили росіян. Також є полонені

На Курахівському напрямку окупанти провалили вісім атак поблизу Георгіївки, Костянтинівки і Катеринівки, завдали авіаудару у районі Шевченко, застосувавши чотири КАБи.

Російські терористи обстріляли з артилерії і РСЗВ з території РФ прикордонні населені пункти Сумської, Чернігівської і Харківської областей.

Також, агресор завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Студенок, Кучерівка, Будівельне, застосувавши сім КАБів.

Російська авіація бомбардувала Курську область РФ, у понеділок завдала дев'ять ударів 12 керованими авіабомбами.

На Харківському напрямку російські окупанти провалили сім атак на оборонні рубежі українських підрозділів поблизу Бургуватки, Стариці і Вовчанська, тривають два боєзіткнення.

На Куп'янському напрямку українські воїни відбили п'ять ворожих атак неподалік Синьківки, Новоосинового, Глушківки і Вишневого, тривають два боєзіткнення поблизу Кругляківки.

На Лиманському напрямку окупанти здійснили 14 атак біля Греківки, Макіївки, Невського, Новосадового, Діброви, Серебрянки, Григорівки та у Серебрянському лісництві. Десять боєзіткнень завершилися, чотири - тривають. Ворог застосовував авіацію по району Серебрянського лісництва, скинувши понад 60 некерованих авіаракет.

Окупанти здійснили дві наступальні дії на Сіверському напрямку у районах Верхньокам'янського і Білогорівки, українські захисники відбили обидві атаки. Ворог завдав авіаудару у районі Сіверська застосувавши шість авіабомб.

На Краматорському напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив два штурми позицій нашого війська поблизу Часового Яру. Один бій завершено, ще один - триває.

На Времівському напрямку українські воїни відбили шість російських штурмів неподалік Вугледара, Богоявленки і Золотої Ниви. Окупанти здійснили авіаудари по районах населених пунктів Новодонецьке, Тамарівка, Новодарівка і Богоявленка, ворог скинув 21 авіабомбу.

На Оріхівському напрямку росіяни провалили атаку на позиції наших захисників. Ворог завдає авіаудари та обстрілює із артилерії по позиціях наших військ і населених пунктах. Російські окупанти обстріляли десятьма некерованими авіаракетами і сімома авіабомбами у районах Малої Токмачки, П'ятихаток і Веселянки.

Вчора на фронті було 153 боєзіткнення, найбільше ворожих атак було на Покровському і Курахівському напрямках.

За 949 днів втрати російських окупаційних військ становили 653 060 осіб, 17 503 броньовані машини, 8874 танків, 369 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів/катерів, підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «80 боєзіткнень з початку доби. Генштаб розповів про обстановку на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі