вівторок, 01 листопада 2022 13:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали масштаби наслідків масованого ракетного обстрілу Запоріжжя
10

Окупанти нещадно вдарили по Запорізькій області
Фото: Нацполіція
Окупанти нещадно вдарили по Запорізькій області
Окупанти нещадно вдарили по Запорізькій області
Окупанти нещадно вдарили по Запорізькій області
Окупанти нещадно вдарили по Запорізькій області

Від ранку російські окупанти гатили по центру й околицях Запоріжжя. Застосували авіацію, вдарили ракетами Х-101 та С-300.

Обстріли тривали чергами, повідомила 1 листопада пресслужба Запорізької обласної військової адміністрації. Після кожної хвилі влучань на об'єктах виникали пожежі. Більшість районів обласного центру й населених пунктів на околицях залишилися без енергопостачання.

"Збройної атаки зазнали об'єкти критичної, цивільної та житлової інфраструктури в обласному центрі й у передмісті. Також під вогонь окупантів потрапили населені пункти Пологівського й Запорізького районів. Минулої доби до органів поліції надійшло 29 повідомлень про руйнування. Неподалік від місць влучань вибуховою хвилею пошкоджено навколишню територію. Частково побиті вікна, посічені балкони в житлових багатоповерхівках, пошкоджені магазини, медичні заклади й навчальні установи", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія з новою силою вгатила по Краматорську: наслідки у фото

На місцях ракетних обстрілів працювала поліція, рятувальники й відповідні екстрені служби. Правоохоронці зафіксували влучання в об'єкти критичної інфраструктури в населених пунктах Запорізького району. Від розірваної ракети в повітрі постраждало близько 10 домівок в одному селі Вільнянської територіальної громади.

Окрім цього, ворожого вогню зазнали населені пункти Пологівського району. До поліції надійшли повідомлення від жителів Оріхівщини про зруйновані будинки й господарчі будівлі.

"Поліція закликає запоріжців дотримуватися заходів особистої безпеки під час ракетної небезпеки та повітряної тривоги. Громадянам рекомендують евакуюватися до більш безпечних місць і регіонів. За минулу добу евакуйовано залізничним транспортом з міста Запоріжжя до міст Львів, Чоп і Ковель 761 особу, зокрема 106 дітей. Бережіть себе й родини", – додали в ЗОВА.

Близько півночі Миколаїв зазнав обстрілів ракетами типу С-300, внаслідок чого постраждала низка цивільних об'єктів. Частково зруйнована гімназія. Повністю зруйнований двоповерховий житловий будинок. Ще в одному будинку через влучання боєприпасів та їхніх уламків сталася пожежа. У кількох приватних будинках вибиті вікна, двері, пошкоджений дах.

Зараз ви читаєте новину «Показали масштаби наслідків масованого ракетного обстрілу Запоріжжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі