пʼятниця, 21 жовтня 2022 17:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина передала Україні першу систему TRML-4D. Чим вона допоможе

Німеччина передала Україні першу систему TRML-4D. Чим вона допоможе
Німеччина передала Україні першу з чотирьох обіцяних радіолокаційних систем TRML-4D. Фото: Hensoldt

Німеччина передала Україні першу з чотирьох обіцяних радіолокаційних систем TRML-4D.

Вони необхідні для виявлення ворожих ракет. Про це інформує Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина порадувала Україну новою партією військової допомоги

"TRML-4D дає змогу виявляти, супроводжувати й класифікувати різні типи повітряних цілей, зокрема малорозмірні, швидкісні, які низько літають та/або маневрені крилаті ракети. Станція може супроводжувати до 1500 різних цілей на дальностях від 0,01 км до 250 км. Максимальна висота виявлення – 30 км", – ідеться в повідомленні.

Компанія Hensoldt у рекордно короткий термін має надати чотири радіолокаційні системи на потреби Збройних сил України.

Перший з німецьких зенітних ракетних комплексів IRIS-T, який отримала Україна, добре себе показав під час останніх обстрілів з боку російської армії.

Україна отримала модернізований варіант цієї установки. Про це під час брифінгу 21 жовтня повідомив речник Командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат.

Де і як працює ця система, він не сказав, бо IRIS-T – "це ціль №1 для ворога", так само як і HIMARS. Але поділився першими результатами.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина передала Україні першу систему TRML-4D. Чим вона допоможе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі