вівторок, 18 жовтня 2022 23:55

Німеччина порадувала Україну новою партією військової допомоги

Німеччина порадувала Україну новою партією військової допомоги
Німеччина готує нову партію військової допомоги для України. Фото: ukrmilitary.com

Німеччина передала Україні броньовані ремонтно-евакуаційні машини, важкі та середні мостові системи та зимову форму.

Зокрема, на потреби України надійдуть п'ять броньованих інженерних машин, 35 навантажувачів та чотири тисячі спальних мішків, йдеться на сайті німецького уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На захист українського неба стануть Iris-T та NASAMS" – що пише про нас світова преса

Додатково до цього було передане наступне: 240 тисяч зимових шапок; 80 тисяч зимових штанів; 116 тисяч зимових курток; 195 генераторів; 200 наметів; 167 тисяч набоїв до вогнепальної зброї; сім важких та середніх мостових систем; 10 броньованих ремонтно-евакуаційних машин Bergepanzer 2 (раніше було 5).

Bergerpanzer 2 розроблена на базі бойового танка Leopard 1. Вона забезпечує відновлення пошкоджених у бою машин, підтримку в установці й демонтажі двигунів та башт.

З міркувань безпеки федеральний уряд не повідомляє про способи та дати транспортування до моменту передачі.Також проводяться навчальні заходи.

15 жовтня Німеччина передала на потреби Збройних сил України 16 танкових мостоукладачів Biber. Також ФРН надала Україні 10 понтонно-мостових машин.

У вересні Німеччина передала Україні шість зенітних самохідних установок (ЗСУ) Gepard, довівши їхню загальну кількість до 30 одиниць.

Найближчими тижнями Україна отримає додаткові реактивні системи залпового вогню MARS II і самохідні артилерійські гаубиці PzH 2000.

До кінця 2022 року Німеччина поставить Україні додаткові ракетні системи залпового вогню, броньовані машини та багато іншого. Ще в жовтні Німеччина передала Україні бронемашини підтримки Bergepanzer 2.

Днями Німеччина передала першу систему протиповітряної оборони IRIS-T, яка вже працює на південному напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина порадувала Україну новою партією військової допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі