вівторок, 20 лютого 2024 07:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про найгарячіші ділянки фронту

Генштаб повідомив про найгарячіші ділянки фронту
Українські військові відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Найбільше російських атак минулої доби відбито в районах Мар'їнки, Бахмута та Роботиного.

Загалом на фронті відбулося 81 бойове зіткнення. Про це вранці 20 лютого повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом доби ворог завдав сімох ракетних та 87 авіаційних ударів, здійснив 137 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені та загиблі серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об'єкти цивільної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Авіаційних ударів зазнали дев'ять населених пунктів. Під артилерійським вогнем ворога опинилися понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку ворог здійснив чотири безуспішні спроби наступу в районі Синьківки Харківської області. Завдав авіаудари по населених пунктах Харківської області, зокрема, по Синьківці, Петропавлівці та Куп'янську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог атакував Полтавщину дронами

На Лиманському напрямку противник, за підтримки авіації, шість разів атакував українські підрозділи в районах Тернів Донецької області та Білогорівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 14 атак окупантів в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Ворожого авіаційного удару зазнав Нью-Йорк Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито дев'ять атак ворога біля Ласточкиного, Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки Донецької області, де відбито 21 атаку окупантів.

На Новопавлівському напрямку противник один раз намагався здійснити наступ в районі населеного пункту Старомайорське Донецької області. На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито 11 атак загарбників біля Малинівки та Роботиного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ.

"Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив п'ять безуспішних штурмів. Водночас, наші воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - повідомляє Генштаб.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, пункту управління та 10 зенітно-ракетних засобах противника. Також, силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 23 ударних БпЛА типу Shahed-136/131.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по одному пункту управління, чотирьох складах боєприпасів та п'яти артилерійських засобах противника.

Після захоплення міста Авдіївка в Донецкій області, російські загарбники просунулися на захід. Окупанти впритул підійшли до селища Ласточкіне, видно з мапи Deep State.

Окупанти активізувалися на п'ятьох інших напрямках, а західні ЗМІ вже пишуть про найнебезпечніше становище ЗСУ з перших місяців повномасштабної війни.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про найгарячіші ділянки фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі