вівторок, 20 лютого 2024 03:27

Російські війська рвонули вперед і просунулися до Ласточкіного - Deep State

Після захоплення міста Авдіївка в Донецкій області, російські загарбники просунулися на захід.

Окупанти впритул підійшли до селища Ласточкіне. Це випливає із мапи Deep State.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ стримують російський наступ біля Роботиного - нові карти боїв

Автор: Deep State
  Російські війська наблизилися до селища Ласточкине
Російські війська наблизилися до селища Ласточкине

В ніч на 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський оголосив про рішення вивести українські війська з Авдіївки, що перебувала під загрозою оточення ворогом.

Однак російські війська не знижують інтенсивність наступальних дій після захоплення міста. Окупанти активізувалися на п'ятьох інших напрямках, а західні ЗМІ вже пишуть про найнебезпечніше становище ЗСУ з перших місяців повномасштабної війни.

За добу 18 лютого росіяни намагалися штурмувати селище Ласточкіне на захід від Авдіївки, але Сили оборони відбили 14 ворожих атак.

За даними Інституту вивчення війни, Сили оборони зможуть створити нові оборонні рубежі неподалік від Авдіївки і зупинити подальше просування ворога.

Російські загарбники продовжують активно атакувати в районах Мар'їнки, Авдіївки та Лиману, повідомив вранці 19 лютого Генеральний штаб Збройних сил України. На Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито п'ять атак ворога біля Новобахмутівки, Ласточкиного та Первомайського.

ЗСУ змогли зачепитися за населені пункти за Авдіївкою, але тепер стоїть завдання максимально укріпити цю нову лінію оборони.

Зараз ви читаєте новину «Російські війська рвонули вперед і просунулися до Ласточкіного - Deep State». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі