понеділок, 19 лютого 2024 07:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники намагались наступати в районі Роботиного: Генштаб повідомив, чим закінчились атаки

Загарбники намагались наступати в районі Роботиного: Генштаб повідомив, чим закінчились атаки
Українські військові відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники продовжують активно атакувати в районах Мар'їнки, Авдіївки та Лиману.

Ворог також безуспішно намагався штурмувати в районі Роботиного Запорізькій області та на Херсонщині. Про це вранці 19 лютого повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулося 80 бойових зіткнень. Ворог завдав трьох ракетних та 43 авіаційних ударів, здійснив 102 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені та загиблі серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об'єкти цивільної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Авіаційних ударів зазнали 13 населених пунктів. Під артилерійським вогнем противника опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія намагатиметься захопити Часів Яр - у ЗСУ назвали мотиви

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку ворог два рази намагався атакувати позиції українських військ в районі Табаївки Харківської області. На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито 10 атак противника поблизу Білогорівки Луганської області, Тернів та південно-східніше Виїмки Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито вісім атак окупантів неподалік Іванівського, Кліщіївки, Андріївки Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито п'ять атак ворога біля Новобахмутівки, Ласточкиного та Первомайського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ЗСУ продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки Донецької області. Тут загарбники, за підтримки авіації, 18 разів намагалися прорвати оборону українських військ.

На Новопавлівському напрямку наступальних та штурмових дій противник не проводив. На Запорізькому напрямку ворог 10 разів безуспішно намагався атакувати позиції українських військ в районі Роботиного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ.

"Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 16 безуспішних штурмів. Водночас, наші воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - повідомляє Генштаб.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по чотирьох районах зосередження особового складу противника. Також на східному напрямку українською протиповітряною обороною знищено винищувач-бомбардувальник Су-34 та один розвідувальний БпЛА "Орлан-10".

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по району зосередження особового складу, трьох пунктах управління та двох складах боєприпасів противника.

Збройні сили України, ймовірно, зможуть створити нові оборонні рубежі неподалік від Авдіївки. Це призведе до кульмінації російського наступу на цій ділянці фронту, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків, російські війська, які зазнали значних втрат в особовому складі й техніці при захопленні Авдіївки, ймовірно, досягнуть кульмінації наступу, коли зіткнуться з відносно свіжими українськими підрозділами, які займуть підготовлені оборонні позиції.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники намагались наступати в районі Роботиного: Генштаб повідомив, чим закінчились атаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі