понеділок, 19 лютого 2024 07:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія намагатиметься захопити Часів Яр - у ЗСУ назвали мотиви

Росія намагатиметься захопити Часів Яр - у ЗСУ назвали мотиви
Загарбники намагатимуться окупувати Часів Яр Донецької області. Фото: deepstatemap.live

Російські окупанти намагатимуться захопити місто Часів Яр у Донецькій області.

Для цього росіяни мають низку причин, в тому числі політичні. Про це в ефірі телеканалу FREEDOM розповів начальник прес-служби 26-ї артилерійської бригади імені Дашкевича Олег Калашников.

На його думку, загарбники хочуть принести диктатору Володимиру Путіну перед виборами "перемогу" на Бахмутському напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW дали прогноз, де ЗСУ зможуть зупинити російські війська

"Друга причина: Часів Яр - це укріплене містечко, яке є воротами Краматорсько-Слов'янської агломерації. Звідси вони змогли б тримати під вогневим контролем ці два великих міста і міста-супутники. І просування вперед дало б їм можливість перекривати нашу логістику, наші шляхи по доставці всього необхідного бойовим підрозділам. Одночасно це створило б і загрозу нашому лівому флангу, де Кліщіївка, Андріївка", - сказав Калашников.

За його словами, війська РФ намагаються штурмувати українські позиції по всій лінії фронту. Бої тривають в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки, Хромового.

Загалом на Бахмутському напрямку Росія зібрала угруповання чисельністю приблизно в 70 тисяч військових.

За даними Генштабу ЗСУ, оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Бахмутському напрямку Силами оборони попередньої доби відбито чотири атаки поблизу Іванівського, Кліщіївки, Андріївки Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагатиметься захопити Часів Яр - у ЗСУ назвали мотиви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі