неділя, 18 лютого 2024 19:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про ситуацію на фронті: де зосередився ворог після захоплення Авдіївки

Генштаб повідомив про ситуацію на фронті: де зосередився ворог після захоплення Авдіївки
Протягом доби на фронті в Україні відбулось 56 бойових зіткнень. Фото: Генштаб

Протягом доби на фронті в Україні відбулось 56 бойових зіткнень.

Авіація Сил оборони завдала ударів по чотирьох районах зосередження особового складу противника. Також на східному напрямку підрозділами Повітряних Сил Збройних Сил України знищено винищувач-бомбардувальник Су-34. Про це ввечері 18 лютого повідомив Генштаб ЗСУ.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по трьох пунктах управління та одному складу боєприпасів противника.

Водночас ворог активно застосовує авіацію та квадрокоптери типу FPV, проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки.

Загалом росіяни завдали три ракетних та 33 авіаційних удари, здійснив 64 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ назвали наступну ціль росіян після Авдіївки

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито сім атак противника біля Тернів та південно-східніше Виїмки Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито три атаки ворога в районах Ласточкиного та Первомайського Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито чотири атаки поблизу Іванівського, Кліщіївки, Андріївки Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога біля Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки Донецької області. Тут окупанти 12 разів намагалися прорвати оборону наших військ.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито 7 атак противника в районі Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено 14 спроб штурму позицій наших військ.

На Куп'янському та Новопавлівському напрямках ворог наступальних дій не вів, обстріляв ряд населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

ЗСУ змогли зачепитися за населені пункти за Авдіївкою, але тепер стоїть завдання максимально укріпити цю нову лінію оборони.

Про це сказав секретар оборонного комітету Верховної Ради України, народний депутат Роман Костенко, який розповів, де проходить друга лінія оборони за Авдіївкою та куди відступили українські сили з міста. В інтерв'ю NV він зазначив, що Авдіївка була першою лінією оборони, бо "нелогічно мати другу лінію оборони в самій Авдіївці, це про тактичний рівень".

Водночас він зауважив, що другу лінію оборони не вдалось як слід укріпити до виходу з Авдіївки.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про ситуацію на фронті: де зосередився ворог після захоплення Авдіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі