четвер, 08 серпня 2024 17:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб назвав найгарячіші напрямки на фронті

Генштаб назвав найгарячіші напрямки на фронті
Українські захисники вживають усіх необхідних заходів для недопущення прориву ворогом оборони. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України стримують наступ російських окупантів.

З початку доби кількість бойових зіткнень зросла до 56. Найгарячіші напрямки - Лиманський і Покровський. Українські захисники вживають усіх необхідних заходів для недопущення прориву ворогом оборони. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Лиманському напрямку ворог атакував у районах Макіївки, Невського, Тернів і Серебрянського лісу. На цьому напрямку відбулося 15 боєзіткнень, тривають чотири. Ситуація контрольована.

Напружена ситуація на Покровському напрямку. У районах Калинового, Воздвиженки, Новоолександрівки, Желанного і Карлівки точаться запеклі бої. Росіяни здійснили десять спроб штурмувати українські позиції. Тривають бої у п'яти локаціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має право бити по території РФ - ЄС прокоментував події у Курській області

На Харківському напрямку з початку доби відбулось чотири боєзіткнення поблизу Вовчанська, два з них тривають.

Ворог активізував застосування авіації по прикордонних районах Сумської області. Росіяни здійснили 16 авіаційних ударів із застосуванням 23 керованих авіабомб, обстрілювали з артилерії.

На Куп'янському напрямку російські окупанти провалили штурм поблизу Синьківки.

Росіяни намагаються прорвати оборону наших військ на Сіверському напрямку. Українські воїни відбивають атаки ворога. Поблизу Верхньокам'янського, Івано-Дар'ївки, Спірного і Виїмки окупанти вісім разів намагались потіснити наші підрозділи, повідомив Генштаб.

На Краматорському напрямку росіяни шість разів намагалися вибити наші підрозділи із займаних позицій. Українські воїни відбили чотири штурмових дії ворога поблизу Часового Яру, Калинівки та Іванівського. Дві ворожі атаки тривають.

На Торецькому напрямку ворог за підтримки штурмової і бомбардувальної авіації сім разів атакував позиції наших військ. Тривають два боєзіткнення поблизу Нью-Йорка.

На Курахівському напрямку росіяни один раз атакували наші підрозділи. Ворог намагався просунутися поблизу Красногорівки.

На Времівському напрямку українські воїни відбили дві штурмові дії окупантів у бік Водяного і Вугледару, триває бій.

У районі Малої Токмачки на Оріхівському напрямку окупанти намагались просунутись вперед, отримали жорстку відсіч. Ворог застосовував авіацію по Гуляйполю.

"Воїни Збройних сил України вживають необхідних заходів для стримування наступу противника", - повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

За 896 днів втрати російських окупаційних військ в Україні становили 587 510 осіб, 16 332 броньовані машини, 8431 танк, 366 літаків, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен.

2 серпня Сили оборони України завдали ударів по підводному човну і зенітному ракетному комплексу С-400 в окупованому Криму. Підводний човен окупантів "Ростов-на-Дону" затонув. Ударами було пошкоджено чотири ворожі пускові установки ЗРК "Тріумф".

Зараз ви читаєте новину «Генштаб назвав найгарячіші напрямки на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі