середа, 17 серпня 2022 12:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Експрацівника СБУ, який очолив "внутрішні війська ДНР", судитимуть на Полтавщині

Експрацівника СБУ, який очолив "внутрішні війська ДНР", судитимуть на Полтавщині
Колишнього співробітника Служби безпеки України, який готував бойовиків ОРДО і зараз воює проти України, судитимуть. Фото: СБУ

Колишнього співробітника Служби безпеки України, який готував бойовиків ОРДО і зараз воює проти України, судитимуть на Полтавщині. За даними слідства, обвинуваченим є Василь Бовсуновський з позивним "Кабан".

Зрадник ще в 2014 році очолив "внутрішні війська ДНР". Він приєднався, зокрема, до ворожого угруповання "Схід", як встановила СБУ під час досудового розслідування. З того часу бере активну участь у бойових діях проти Сил оборони та переховується від правосуддя. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора і СБУ в Telegram 17 серпня.

З квітня 2014 року і дотепер Бовсуновський, як командир однієї з військових частин ОРДО, проводить заходи, спрямовані на прокремлівське "патріотичне виховання" його підлеглих, здійснює спецпідготовку підрозділів та безпосередньо бере участь у бойових діях проти Збройних сил України. Також він здійснював розвідувально-підривну діяльність та обстрілював позиції сил АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полковник-зрадник, командир і російська пропагандистка поповнили "бригаду 200": фото "добровольців"

Згодом ватажки бойовиків призначили його командиром так званої "військової частини №5002 внутрішніх військ МВС ДНР". На початку повномасштабного вторгнення РФ підпорядковані йому підрозділи увійшли до складу окупаційних угруповань на східному напрямку.

"Обвинувачений має звання "підполковника" та нагороджений за "сумлінну службу" "Георгієвським хрестом ІV ступеня" і годинником так званим керівництвом ОРДО", – йдеться в дописі Офіса генерального прокурора.

Зраднику повідомили про підозру. Бовсуновського оголосили у загальнодержавний розшук.

Служба безпеки України затримала російського агента, який коригував ракетні удари по Запоріжжю в обмін на "керівну посаду" у разі окупації міста. Також зловмисник планував приєднатися до "розстрільних груп" росіян, щоб катувати й вбивати українських захисників.

За даними відомства, чоловіка завербував кадровий російський спецслужбовець.

Зараз ви читаєте новину «Експрацівника СБУ, який очолив "внутрішні війська ДНР", судитимуть на Полтавщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі