пʼятниця, 29 липня 2011 15:32

Єгиптян підбурюють знову вийти на вулиці

Єгиптян підбурюють знову вийти на вулиці

Головна ісламістська організація Єгипту рух "Брати-мусульмани", якій не вдалося стати досить впливовою силою під час революції, що привела до падіння режиму Хосні Мубарака, та мусульманські релігійні лідери Єгипту виступили із закликом до населення вийти на акцію протесту.

Заклик до акцій протесту прозвучав після того, як влада оголосила про плани почати наступного тижня суд над Мубараком.

З часу свого повалення екс-президент перебуває під вартою в лікарні на Синайському півострові. За словами медиків, екс-президент дуже слабкий, він п'є лише соки і сильно втратив у вазі.

Проте міністр охорони здоров'я Єгипту Амр Хелм заявив, що стан здоров'я 83-річного Мубарака досить добрий і не може бути перешкодою для його етапування до Каїра на суд.

Нагадаємо, що колишньому президентові Хусні Мубараку висунуто звинувачення в корупції, зловживанні владою, розтраті державних коштів, а також у вбивствах демонстрантів.

Звинувачення в корупції висувають також обом синам колишнього президента, Гамалю і Алю. У рамках тієї ж справи буде висунуто звинувачення і бізнесмену Хусейну Саламу, що втік з країни.

Зараз ви читаєте новину «Єгиптян підбурюють знову вийти на вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі