середа, 02 березня 2011 09:49

Мубарак лікується від раку у Саудівській Аравії - ЗМІ

Мубарак лікується від раку у Саудівській Аравії - ЗМІ

Екс-президент Єгипту Хосні Мубарак лікується в даний час у військовому госпіталі в Саудівській Аравії, повідомила єгипетська газета "Аль-Ахбар", що вважається рупором уряду.

За даними видання, колишній президент повинен проходити раз на п'ять днів по одній годині курс хіміотерапії в госпіталі міста Табук. Діагноз пацієнта, за інформацією видання, коліт і рак підшлункової залози. "Аль-Ахбар" додає, що "деякі члени родини" Мубарака проживають поруч з ним на території госпіталю.

Залишається невідомим те, як Мубараку вдалося залишити країну. Генеральний прокурор Єгипту Абдель Магід Махмуд в понеділок заборонив виїзд за кордон колишньому президенту країни, а також членам його сім'ї.

У вівторок інша газета - "Аль-Яум ас-сабіа" - повідомила, що колишній президент доставлений на лікування в одну з єгипетських лікарень. Видання відзначало, що Мубарак нібито таємно планував вилетіти на приватному літаку до Саудівської Аравії, але йому було відмовлено в цьому у зв'язку з підписаним генпрокурором розпорядженням про заборону на виїзд.

Джерела у військовому командуванні, яке зараз керує країною, раніше спростовували чутки про відбуття Мубарака за кордон або його госпіталізацію на єгипетській території.

Близько року тому Хосні Мубарак був госпіталізований у німецьку лікарню при університеті Гейдельберга, де йому видалили жовчний міхур і поліп дванадцятипалої кишки. Представники клініки повідомили, що видалені тканини були доброякісними. Ізраїльська преса нещодавно опублікувала повідомлення про те, що Хосні Мубарак хворий на рак стравоходу.

У січні 2011 року в Єгипті спалахнули масові антиурядові виступи, що супроводжувалися заворушеннями і сутичками з поліцією. 11 лютого, після 18 днів народних заворушень, президент Хосні Мубарак, що правив Єгиптом 30 років, подав у відставку, передавши владу Збройним силам. За даними мінохоронздоров'я Єгипту в результаті народного повстання загинули 365 осіб, ще 5500 постраждали.

Іноземні експерти підрахували, що революція обійшлася Єгипту в 300 мільйонів євро щодня. Вважається, що тільки в сфері туризму країна втратила не менше мільярда доларів, тому що заворушення змусили втекти близько мільйону туристів.

Зараз ви читаєте новину «Мубарак лікується від раку у Саудівській Аравії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі