понеділок, 14 лютого 2011 13:37

Спецтема: Арабські революції

Екс-президент Єгипту Хосні Мубарак впав у кому

Екс-президент Єгипту Хосні Мубарак впав у кому

Екс-Президент Єгипту Хосні Мубарак перебуває в комі, повідомляє ряд єгипетських ЗМІ з посиланням на інформовані джерела в оточенні колишнього глави держави. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Повідомляється, що останні події погано позначилися на здоров'ї колишнього лідера країни.

Джерела зазначили, що під час запису останнього звернення до народу Мубарак двічі втрачав свідомість, і відеозапис довелося монтувати. Раніше надходила інформація про те, що екс-Президент залишив Єгипет, проте пізніше стало відомо, що він перебуває в Шарм-ель-Шейху.

За словами джерел, зараз з екс-Президентом працюють лікарі, вирішується питання про його госпіталізацію.

82-річний Хосні Мубарак подав у відставку 11 лютого 2011 після багатоденних акцій протесту, число учасників яких досягало двох мільйонів чоловік. Пізніше Верховна рада збройних сил розпустила парламент і призупинила дію конституції.

Також військова хунта пообіцяла провести президентські вибори у шестимісячний термін. На час перехідного періоду фактичним лідером у країні буде колишній міністр оборони Хусейн Тантаві (Hussein Tantawi).

Військові також планують закінчити написання нової конституції країни в десятиденний термін. Однією з основних претензій до колишньої конституції було обмеження на участь у виборах, яке не залишало опозиції шансів на повноцінну участь у політичному житті країни.

За матеріалами РБК і AFP

Зараз ви читаєте новину «Екс-президент Єгипту Хосні Мубарак впав у кому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі