субота, 17 грудня 2022 19:32

Спецтема: Війна Росії проти України

"Є два найголовніші досягнення" – у ЗСУ оцінили ситуацію на східному фронті

"Є два найголовніші досягнення" – у ЗСУ оцінили ситуацію на східному фронті
Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів про ситуацію на Луганщині і Донеччині. Фото: колаж "24 каналу"

На напрямку Сватове – Кремінна йдуть активні бойові дії: росіяни перекидають у Луганську область свіжі сили.

Водночас українські військові роблять все, враховують погодні умови, сили та засоби, які мають. Про це в ефірі "24 каналу" повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

"Для росіян важливо утримати цей регіон. Загалом вони хочуть кардинально перехопити ініціативу на Сході. Проте це позначається на сотнях вбитих на східному фронті. Буває, що за день можуть втратити до батальйону. Це дуже багато", – зазначив речник.

Череватий зазначив, що окупанти гинуть у промислових масштабах.

За його словами, в України освіченіший особовий склад, підготовленіші командири. Проте Росія має велику кількість війська і техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ матимуть вогневий пріоритет: полковник сказав коли

"Найголовніші два досягнення – це те, що ми не даємо росіянам проривати фронт (якщо фронт ламається, йде каскадний обвал) і знищуємо промисловими масштабами особовий склад та техніку. Це постійно підточує їхні сили", – сказав речник.

Він зазначив, що нові мобілізовані росіяни краще навчені ніж ті, що приходили у вересні. Проте це не ті професійні війська, які були в лютому.

Череватий розповів, що у кращому випадку російські військові – це стара радянська школа, а у гіршому – ненавчені молоді командири. Він наголосив, що ЗСУ чисельно ніколи не мали над окупантами переваги, але виграли безліч битв.

"Наші керівники реагують на обставини й самі вирішують, як діяти. Росіяни ж чекають, коли найстарший керівник щось вирішить і все спуститься до низу. Це займає час. Вони потрапляють під обстріл, втрачають ініціативу і, як правило, програють", – додав Череватий.

Російські окупаційні війська на Лиманському напрямку в Донецькій області намагаються відновити втрачене положення.

Водночас зосереджують зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 17 грудня.

В плани українських військ входить звільнення всіх окупованих територій, включно з Кримом.

Можливо, це станеться вже наступного року. Про це в інтерв'ю британському каналу Sky News заявив командувач ОК "Південь", генерал-майор Андрій Ковальчук.

При цьому генерал акцентував, майбутні цілі України та напрямки для наступів українських військових поки що тримаються в секреті.

Зараз ви читаєте новину «"Є два найголовніші досягнення" – у ЗСУ оцінили ситуацію на східному фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі