четвер, 06 жовтня 2022 13:17

Спецтема: Війна Росії проти України

"Другого Медведчука ми не маємо, але маємо цікаву ідею" – звільнені з полону "азовці" про подальший обмін

"Другого Медведчука ми не маємо, але маємо цікаву ідею" – звільнені з полону "азовці" про подальший обмін
Начальник штабу полку "Азов" Богдан Кротевич каже, що відразу після звільнення з полону включився у процес подальшого обміну полоненими. Фото: скріншот

Відразу після звільнення з російського полону командири полку "Азов" зустрілися з рідними тих, хто залишився в застінках РФ.

"Азовці" запевнили, що включаються в процес обміну й робитимуть все, щоб українських військових повернути назад. Про це на брифінгу 6 жовтня повідомив начальник штабу полку "Азов" Богдан Кротевич "Тавр", передає Gazeta.ua.

За його словами, "медійний шум" не надто завершить процес визволення полонених.

"Моя думка – обмін, коли повернули 215 військових, це був політичний наш обмін Медведчука. Другого Медведчука ми не маємо. Але маємо цікаву ідею щодо того, щоб набрати обмінний фонд. Вона діє. Сподіваюся, представники влади вислухають", – сказав Кротевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство українських полонених в Оленівці – звільнення з полону "азовці" повідомили про понад 40 загиблих

За його словами, зараз у полоні залишилося ще близько 2500 тисяч воїнів з Маріуполя. Люди, які вже вдома, активно співпрацюють з усіма уповноваженими українськими й міжнародними організаціями, надаючи свідчення, але публікація деяких даних може зашкодити майбутнім обмінам.

За словами тимчасового виконавця обов'язків командира полку "Азов" Іллі Самойленка, мітинги в країнах Європи, які для звільнення полонених організовують українці, важливі. Адже вони привертають увагу до питання.

"Ми перебуваємо в різних інформаційних полях. І нам ці поля потрібно об'єднувати. Але потрібно бути обережними з тематикою, щоб не зашкодити полоненим і їхнім рідним", - сказав Самойленко.

21 вересня з російського полону повернулися 215 осіб. 200 захисників України обміняли на нардепа Віктора Медведчука . Захисники Азовсталі чотири місяці перебували в російському полоні. Оборона Маріуполя тривала 86 днів.

Російські ФСБ та міноборони конкурують між собою. Це засвідчили переговори про обмін полоненими . Вони ускладнені тим, що розмовляти доводиться із двома вороже налаштованими однією до однієї структурою. Про це в коментарі Українській правді повідомляє керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «"Другого Медведчука ми не маємо, але маємо цікаву ідею" – звільнені з полону "азовці" про подальший обмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі