четвер, 06 жовтня 2022 12:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Вбивство українських полонених в Оленівці – звільненні з полону "азовці" повідомили про понад 40 загиблих

За даними полку "Азов", внаслідок російського теракту в окупованій Оленівці на Донеччині загинуло понад 40 полонених українських військових.

Нині звільнені з полону командири "азовців" збирають інформацію про загиблих. Про це на брифінгу 6 жовтня розповів начальник штабу полку "Азов" майор Богдан Кротевич "Тавр", передає Gazeta.ua.

За його словами, збирати інформацію про теракт командири "Азову" розпочали відразу після звільнення з російського полону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому місія із розслідування теракту досі не відвідала Оленівку: пояснення ООН

Автор: скріншот
  Начальник штабу полку «Азов» майор Богдан Кротевич – «Тавр».
Начальник штабу полку «Азов» майор Богдан Кротевич – «Тавр».

"Коли ми почали збирати інформацію, нам спочатку дали ті списки, які виклала РФ. Нині ми проводимо опитування. Вони ще не завершені. За нашими списками, поки відомо про 41 загиблого. Але не всіх ще опитали, робота триває", – розповів Кротевич.

За його словами, невідомо про долю людей, яких бачили пораненими і їх забирали в лікарню.

За словами начальника штабу "Азова", усіх звільнених з полону командири полку відразу ж включають у процес обміну полоненими, надають супровід уже звільненим військовим.

Звільнені з полону "азовці" також надають свідчення про тортури в російському полоні. Зокрема міжнародним інституціям.

У ніч на 29 липня 2022 року на території колишньої виправної колонії у селищі Оленівка на тимчасово окупованій території пролунав вибух. Там загарбники утримували в полоні українських військових, зокрема й оборонців Маріуполя та цивільних.

Внаслідок вибуху, за російськими даними, загинули приблизно 53 українських воїни, щонайменше 130 зазнали поранень. Полонених перед вбивством катували росіяни з ПВК "Вагнер" і ФСБ.

21 вересня з російського полону повернули 215 осіб. 200 захисників України обміняли на нардепа Віктора Медведчука. Захисники Азовсталі чотири місяці перебували в російському полоні. Оборона Маріуполя тривала 86 днів.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство українських полонених в Оленівці – звільненні з полону "азовці" повідомили про понад 40 загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі