середа, 02 листопада 2022 10:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Додаткові американські війська залишатимуться в Польщі ‒ представник Білого дому

Додаткові американські війська залишатимуться в Польщі ‒ представник Білого дому
У Польщі розміщено додаткові війська США. Фото: ukrinform.ua

Сполучені Штати Америки поки не виводитимуть з Польщі свої додаткові війська, розгорнуті у зв'язку з російським вторгненням в Україну.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі, повідомляє "Польське радіо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Білорусі можливі нові удари по Україні: свіже зведення Генштабу

Він акцентував на прихильності США до статті 5 Північноатлантичного пакту. За словами Кірбі, США дуже серйозно ставляться до безпеки східного флангу.

"Саме тому президент Байден відправив додаткові 20 тисяч американських військових до Європи, і тепер ми запровадили процедуру, за якою вони можуть залишатися там на ротаційній основі принаймні в осяжному майбутньому", ‒ наголосив Кірбі.

Він також підтвердив, що це було відповіддю на "зміни ландшафту безпеки" в Європі.

Білоруським військовим здається, що існують плани щодо можливого введення Польщею військових контингентів НАТО на її територію. 101-ша повітряно-десантна дивізія США, яка начебто "готується" вторгатися до Білорусі, уже прибула до Польщі, заявив голова Комітету держбезпеки Іван Тертель, пише Белта.

Польща зацікавлена ​​в участі у програмі Nuclear Sharing та отриманні ядерної зброї. Напавши на Україну РФ анулювала пакт НАТО-Росія 1997 року, йдеться на офіційному сайті президента Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Додаткові американські війська залишатимуться в Польщі ‒ представник Білого дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі