пʼятниця, 28 жовтня 2022 22:30

Польща зацікавлена у ядерній зброї

Польща зацікавлена у ядерній зброї
Польща хоче долучитися до програми Nuclear Sharing, щоб захистити себе. Фото: Pexels

Польща зацікавлена ​​в участі у програмі Nuclear Sharing та отриманні ядерної зброї.

Напавши на Україну РФ анулювала пакт НАТО-Росія 1997 року, йдеться на офіційному сайті президента Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща може розмістити ядерну зброю

На початку вересня президент Польщі Анджей Дуда повідомив про перемовини із США щодо можливої участі в програмі Nuclear Sharing і включення під "ядерну парасольку" НАТО.

Заступник речника Держдепартаменту США Ведант Патель сказав у відповідь, що Вашингтон зараз не розглядає розміщення там ядерної зброї. США нібито не планують розміщувати ядерну зброю в будь-якій країні, яка приєдналася до НАТО після 1997 року.

Голова Офісу міжнародної політики президента Польщі Якуб Кумох відповів, що Дуда не казав, що Польща зараз веде переговори. Він повідомив лише про те, що такі переговори були.

"Вони були на так званій концептуальній фазі, тобто Польща зацікавлена ​​в участі в програмі Nuclear Sharing, і в якийсь момент це передали американській стороні", – сказав він.

Кумох наголосив, що пакт 1997 року зараз мертвий.

НАТО посилює свою присутність у східній частині Альянсу. Розмістили вісім багатонаціональних бойових груп у Польщі, Болгарії, Естонії, Угорщині, Латвії, Литві, Румунії і Словаччині.

У Польщу прибув стратегічний літак B-52, який може нести ядерну зброю. Польща підтримує вступ України до НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Польща зацікавлена у ядерній зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі