неділя, 28 січня 2024 12:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Чому вночі вдалося збити лише половину ворожих дронів - Ігнат пояснив

Чому вночі вдалося збити лише половину ворожих дронів - Ігнат пояснив
Вночі проти 28 січня Росія атакувала Україну дронами. Фото: mind.ua

У Збройних силах України пояснили, чому в ніч на 28 січня силам протиповітряної оборони вдалося знищити лише половину випущених Росію ударних дронів.

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, це пояснюється певними обставинами. Про це він сказав в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

Він нагадав, що вдень 27 січня не спостерігалося ані активності ворожої авіації, ані засобів повітряного нападу. На думку Ігната, це могло бути пов'язано як з погодою, так і з тим, які завдання перед собою ставив ворог.

А вже ввечері росіяни випустили по Україні дві балістичні ракети "Іскандер-М" та три С-300. Застосували також вісім дронів-камікадзе, половину з яких вдалося збити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині після російського ракетного удару гасили масштабну пожежу - ОВА

"Чому, власне не більше? Є різні обставини, різні напрямки, де вдається знищувати більше, а десь - не вдається. Це пов'язано з тим, що ворог під час цієї нічної атаки спрямував "Шахеди" по прифронтовій території, одразу б'ючи по лінії оборони, по об'єктах, які охороняються. Власне, це і війська, і інші об'єкти, які ворог хоче уразити. Тому мобільними вогневими групами знищено чотири "Шахеди" і в таких обставинах це доволі непоганий результат", - сказав Ігнат.

Він також розповів, що дві ракети "Іскандер-М" окупанти запустили з Воронезької області РФ. Не обійшлося без влучань.

"Ворог б'є балістикою. Не те що не вдається нам їх якось перехоплювати й знищувати, треба мати, чим перехопити балістику. Зрозуміло, що у нас не так багато засобів, які можуть перехоплювати та знищувати балістичні ракети", - додав Ігнат.

Увечері 27 січня, у більшості областей України оголосили повітряну тривогу. Тривога оголошена через загрозу застосування балістичного озброєння. Вибухи пролунали у Харкові, Полтаві та Кременчуку.

На Полтавщині було влучання у промисловий обʼєкт на території Кременчуцького району, там почалась пожежа.

Зараз ви читаєте новину «Чому вночі вдалося збити лише половину ворожих дронів - Ігнат пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі