пʼятниця, 04 листопада 2022 11:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Чому росіяни прагнуть захопити Бахмут і Соледар – пояснення ЗСУ

Чому росіяни прагнуть захопити Бахмут і Соледар – пояснення ЗСУ
РФ прагне захопити Бахмут і Соледар на Донеччині. Фото: Генштаб ЗСУ

Російська Федерація хоче захопити Бахмут і Соледар в Донецької області. Таким чином окупанти намагаються досягти якихось успіхів на фронті після низки поразок.

І росіяни могли б заявити про так зване "звільнення" Донбасу. Про це повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону 4 листопада, передає Gazeta.ua.

"Військово-політичне керівництво ворога поставило таке завдання, оскільки загальний стратегічний задум у них не вдався – захопити Київ, більшу частину України. Тепер у них "геополітика на мінімалках", тобто показати своєму народові, що ми "звільнили ЛНР і ДНР". Навіть у Валдаї Путін казав, що головна задача цієї "спецоперації" – звільнити Донбас", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: показали свіжі карти боїв в Україні

Череватий нагадав, що окупанти вже визначали декілька дат для "звільнення". Однак "дедлайну" не дотримувалися. Тому Росія кидає на Бахмутський напрямок всі сили, аби досягти хоч якихось успіхів.

"Створюючи роками імідж "другої армії світу", РФ реально не може захопити великі українські міста як Соледар, Бахмут, Авдіївка, Вугледар. Окупанти б'ються об такий мур української мужності та незламності. Бо наші бійці і командири в дуже складних умовах там, але тримають цей удар, і це величезний удар по іміджу російського керівництва", – додав речник.

За його словами, з військової точки зору, після взяття Бахмута росіяни "мріяли б піти далі" на Краматорськ, Слов'янськ.

3 листопада представник Генштабу ЗСУ Олексій Громов заявив, що ситуація у районі Бахмута складна, але контрольована. Він підкреслив, що українські бійці утримують оборону і не дають окупантам просунутися.

Окупанти планували захопити Бахмут до кінця жовтня. Таке завдання перед російськими солдатами поставили їхні генерали у Кремлі, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «Чому росіяни прагнуть захопити Бахмут і Соледар – пояснення ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі