четвер, 03 листопада 2022 13:46

"ЗСУ чинять опір" – Генштаб розповів про ситуацію на найважчій ділянці фронту 

"ЗСУ чинять опір" – Генштаб розповів про ситуацію на найважчій ділянці фронту 
Бахмутський напрямок називають чи не найважчою ділянкою фронту зараз. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ситуація на Бахмутському напрямку в Донецькій області складна, але контрольована.

Збройні сили України відбивають атаки ворога та успішно чинять опір. Про це під час брифінгу 3 листопада розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, передає Gazeta.ua.

"Противник завдав авіаційних ударів по позиціях наших військ в районах населених пунктів Соледар та Бахмут, вів наступальні дії в районах семи населених пунктів", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руїна на руїні: з'явилися фото звільненого селища на Донеччині, де точилися запеклі бої

Основні зусилля українських військ були зосередженні на стримуванні противника в районах Берестового, Соледара та Бахмута. Ворог намагається захопити Соледар, аби просунутися до Часового Яру.

"Противник намагається блокувати Бахмут з півдня, північного сходу та заволодіти Соледаром, чим створити сприятливі умови для продовження наступу в напрямку Часового Яру. Це допоможе надалі блокувати Бахмут з заходу. ЗСУ чинять опір, в нас все виходить", – наголосив Громов.

Бахмутський напрямок називають чи не найважчою ділянкою фронту зараз. На відміну від інших позицій, де Збройні сили України перейшли переважно від оборони до наступу, тут досі обороняються.

Щоб захопити Бахмут та вийти на адміністративні кордони у Донецькій області, російська армія стягнула великі сили та засоби на цей напрямок. Основу російських окупантів на цій ділянці становлять найманці з груп приватних військових компаній "Вагнер" і "Ліга".

Окупанти планували захопити Бахмут до кінця жовтня. Таке завдання перед російськими солдатами поставили їхні генерали у Кремлі, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «"ЗСУ чинять опір" – Генштаб розповів про ситуацію на найважчій ділянці фронту ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі