понеділок, 28 жовтня 2013 10:32

Через потужний шторм лондонський аеропорт "Хітроу" відмінив 130 рейсів

Через потужний шторм лондонський аеропорт "Хітроу" відмінив 130 рейсів
Фото: greenline.co.uk

Шторм "Святий Юда" (St. Jude) призвів до перебоїв у роботі транспорту у Франції та Великобританії, які можуть стати найгіршими за п'ять років, пише газета The Telegraph. Святий Юда, як нагадує видання, є покровителем зневірених і помічником у безнадійних ситуаціях.

У лондонському "Хітроу", який є найбільш завантаженим аеропортом світу серед тих, які мають дві злітно-посадочні смуги, в понеділок скасовані 130 рейсів у зв'язку з наближенням шторму. "Гетвік" також скасував частину рейсів. Всім пасажирам рекомендується уточнювати розклад в аеропорту або в авіакомпанії.

Один з операторів поромів, що йдуть через Ла-Манш, призупинив поїздки у Францію. У низці регіонів на півдні Великобританії було скасовано рух потягів, в інших регіонах пасажирів попередили про зниження швидкості проходження потягів по всіх маршрутах, на деяких напрямках поїздка займе в 1,5 рази більше часу, ніж зазвичай.

Компанія British Airways поки не оголошувала про скасування рейсів, проте дозволила пасажирам, які запланували виліт з Лондона або прибуття в британську столицю на 29 жовтня, поміняти рейс без додаткової плати на будь-який рейс з 28 жовтня по 11 листопада при наявності вільних місць, повідомляє The Independent.

Більше 2 тис. будинків у Великобританії залишилися без електрики. Місцева влада попередила про можливу повінь. Метеорологи побоюються посилення вітру до 35-36 м/с; вітер такої сили може викорчовувати дерева і структурно пошкодити будівлі і споруди. На більшій частині території Англії в найближчі 6-9 годин очікуються від 20 мм до 40 мм опадів.

У ніч на понеділок "Святий Юда" обрушився на північний захід Франції, залишивши без світла 75 тис. будинків.

Зараз ви читаєте новину «Через потужний шторм лондонський аеропорт "Хітроу" відмінив 130 рейсів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі