субота, 08 липня 2023 10:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Британські розвідники мають дані про невтішне становище росіян у Бахмуті

Британські розвідники мають дані про невтішне становище росіян у Бахмуті
Битва за Бахмут триває. Британські розвідники описали невтішне становище росіян у місті. Фото: instagram.com/libkos

У Росії, ймовірно, невелика кількість додаткових резервів, які вона може спрямовувати на утримання Бахмута.

Українські сили досягли стабільних успіхів як на півночі, так і на півдні міста, яке контролює Росія. Про це повідомляє оміністерство оборони Великої Британії в Twitter.

У розвідці зазначають, що після затишшя у червні протягом останніх семи днів Бахмут знову став місцем одних із найзапекліших боїв на фронті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 500-й день війни: Генштаб повідомив важливу оперативну інформацію

"Українські сили досягли стабільних успіхів як на півночі, так і на півдні міста, яке контролює Росія. Російські військові, швидше за все, борються з поганим моральним станом, поєднанням різнорідних підрозділів і обмеженою здатністю знаходити та вражати українську артилерію", – вважають у британській розвідці.

Зазначається, що російське керівництво майже напевно вважає політично неприйнятним поступитися Бахмутом, який має символічну вагу як один з небагатьох здобутків Росії за останні 12 місяців.

Українські війська досягли тактично значних успіхів у районі Бахмута.

І продовжили контрнаступальні операції щонайменше на трьох інших ділянках фронту 7 липня. Про це йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Геолокаційні дані, опубліковані 6 липня, вказують на те, що українські сили досягли тактично значних успіхів поблизу Ягідного (2 км на північ від Бахмута).

Зараз ви читаєте новину «Британські розвідники мають дані про невтішне становище росіян у Бахмуті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі