субота, 08 липня 2023 07:11

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ досягли тактичних успіхів у районі Бахмута – ISW

ЗСУ досягли тактичних успіхів у районі Бахмута – ISW
Україна досягла тактичних успіхів у районі Бахмута на Донеччині. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські війська досягли тактично значних успіхів у районі Бахмута.

І продовжили контрнаступальні операції щонайменше на трьох інших ділянках фронту 7 липня. Про це йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Геолокаційні дані, опубліковані 6 липня, вказують на те, що українські сили досягли тактично значних успіхів поблизу Ягідного (2 км на північ від Бахмута)", – сказано в звіті.

Аналітики ISW також нагадали повідомлення Генштабу ЗСУ, що українські сили провели наступальні операції на північ і південь від Бахмута. А командувач Сухопутних військ України генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що українські війська встановили контроль над раніше втраченими позиціями в районі Бахмута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У російській армії зростають бунти – Генштаб

Крім того, речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов повідомив, що українські сили досягли часткового успіху в районі Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута). А також продовжують наступальні операції на заході Запорізької області та вздовж адміністративного кордону між Запорізькою та Донецькою областями.

Зазначається, що Міністерство оборони Росії та інші російські джерела стверджували, що українські сили проводили наступальні операції вздовж кордону Харківської та Луганської областей.

Противник зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Протягом минулої доби відбулось 36 бойових зіткнень.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу противника. Чотири по зенітно-ракетних комплексах та один – по пункту управління ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два пункти управління, склад боєприпасів, вісім артилерійських засобів на вогневих позиціях, два засоби протиповітряної оборони та дві станції радіоелектронної боротьби противника.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ досягли тактичних успіхів у районі Бахмута – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі