четвер, 01 вересня 2022 10:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка дала свіжий аналіз південного фронту

Британська розвідка дала свіжий аналіз південного фронту
Українські бійці продовжували контрнаступ на півдні країни. Фото: Генштаб ЗСУ

Українські бійці продовжували контрнаступальні дії на півдні країни протягом 30–31 серпня.

Збройні сили України підкріпили операції інтенсивними дальніми ударами по пунктах управління й тилового забезпечення Російської Федерації на всій захопленій території. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки в Twitter.

Пресслужба Міноборони України опублікувала відео, на якому українські літаки застосовують високошвидкісні протирадіолокаційні ракети HARM. Раніше РФ заявляла, що виявляла фрагменти цієї зброї, призначеної для виявлення і знищення радарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль вимагає референдуму на Херсонщині. Окупаційна влада у паніці

"Росія надає пріоритет сильній наземній протиповітряній обороні. Радіолокаційне покриття, яке забезпечує це, є критично важливим потенціалом в її "спецоперації" в Україні", – зазначили в повідомленні.

Істотне і стійке руйнування російських радарів стане серйозним ударом по "і без того проблемній обізнаності Росії про ситуацію", вважають британські розвідники.

Збройні сили України взяли під вогневий контроль усі транспортні артерії російських окупантів у тимчасово захопленій ворогом Херсонській області.

Якщо українські захисники помічають рух на будь-якому з мостів чи переправ, вони одразу на це реагують, заявила в ефірі телемарафону керівник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

29 серпня декілька бригад Збройних сил України посилили артилерійський обстріл на ділянках південного фронту, а українські далекобійні високоточні удари продовжили перешкоджати поповненню російських військ. Перспективи українського контрнаступу на півдні з огляду на згуртованість сил, які там зосередила Росія.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка дала свіжий аналіз південного фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі