вівторок, 30 серпня 2022 10:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Херсон: британська розвідка оцінила перспективи контрнаступу ЗСУ на півдні

Бої за Херсон: британська розвідка оцінила перспективи контрнаступу ЗСУ на півдні
Британська розвідка оцінила перспективи українського контрнаступу на півдні з огляду на згуртованість сил, які там зосередила РФ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

29 серпня декілька бригад Збройних сил України посилили артилерійський обстріл на ділянках південного фронту, а українські далекобійні високоточні удари продовжили перешкоджати поповненню російських військ.

Перспективи українського контрнаступу на півдні з огляду на згуртованість сил, які там зосередила Росія, оцінили у британській розвідці.

"Поки що неможливо підтвердити масштаби українських досягнень. Існує реалістична можливість того, що російська армія зробила крок до раціоналізації кількох напівнезалежних оперативних командувань, які сприяли її поганій роботі на початку вторгнення. Якщо Україні вдасться розпочати тривалі наступальні операції, згуртованість цієї неперевіреної структури, ймовірно, стане ключовим фактором стійкості російської оборони на півдні", – йдеться у щоденному огляді Міністерства оборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можуть кинути третій армійський корпус РФ на Херсон – коментар Арестовича

У розвідці відзначають, що з початку серпня Росія докладає значних зусиль для посилення своїх сил на західному березі Дніпра в районі Херсона.

"49-та загальновійськова армія Південного військового округу (ПВО) швидше за все була посилена компонентами 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу (СВО). Більшість підрозділів навколо Херсона, ймовірно, не укомплектовані та покладаються на крихкі лінії постачання через поромні та понтонні мости через Дніпро. Ця інтеграція підрозділів ПВО та СВО свідчить про значну реорганізацію російських сил в Україні", – йдеться у повідомленні.

29 серпня в Одеській ОВА офіційно повідомили, що почалися бої за Херсон. Жителям Херсонщини, які перебувають на окупованій території, потрібно подбати про безпеку свою і близьких. Людям радять перебувати якнайближче до безпечних місць.

Зараз ви читаєте новину «Бої за Херсон: британська розвідка оцінила перспективи контрнаступу ЗСУ на півдні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі