середа, 12 грудня 2012 09:22

Браконьєри заплатять за вбитого у рівненському лісі оленя 15 тисяч гривень

У вівторок 11 грудня рівненські міліціонери спільно з лісівниками затримали групу мисливців, які незаконно полювали в урочищі Гориньградська дача. Трьох браконьєрів упіймали в лісовому масиві Олександрійського лісництва, що у Рівненському районі. Близько 11-ої години чоловіки уже встигли здобути трофей – тушу оленя благородного.

"Ще до обіду ми отримали інформацію, що хтось полює в мисливських угіддях державного резерву. Зрозуміло, що це могли бути лише браконьєри, бо на даний час полювання заборонено", - каже дільничний інспектор райвідділу міліції Іван Кокота, який виїхав до урочища з оперативною групою.

Автор: Фото: Прес-служба МВС
  Браконьєри не встигли втекти
Браконьєри не встигли втекти

Незнайомців перепинили уже при виїзді з лісу. Чоловіки їхали у автомобілі УАЗ, але втекти від правоохоронців не встигли. Усі троє виявилися жителями області – з Рівненського та сусіднього Гощанського районів. Дозволу на вбивство оленя в мисливців не було.

"Затримані опору не чинили. Окрім людей в салоні були ще мисливські пси", - додають в міліції. – "Тушку оленя виявили у багажнику, відрубана голова лежала поруч".

Автор: Фото: Прес-служба МВС
  Тушу звіра запхали у багажник
Тушу звіра запхали у багажник

За словами лісівників, браконьєри мусять відшкодувати державі збитки за незаконно убиту тварину – 15 тисяч гривень.

"Олень благородний не занесений до Червоної книги України. Однак в мисливських угіддях Рівненщини він є малочисленим", - каже Микола Яцик, головний мисливствознавець з обласного управління лісового та мисливського господарства.

Зараз ви читаєте новину «Браконьєри заплатять за вбитого у рівненському лісі оленя 15 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі