субота, 07 січня 2023 10:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Бої на короткій дистанції" ‒ у британській розвідці проаналізували ситуацію біля Кремінної

"Бої на короткій дистанції" ‒ у британській розвідці проаналізували ситуацію біля Кремінної
Біля Кремінної на Луганщині тривають запеклі бої. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У переддень Різдва бойові дії біля Кремінної на Луганщині не припинялися.

Це ‒ одна з найзапекліших ділянок фронту, констатують у міноборони Великої Британії.

У британській розвідці зазначають, що протягом останніх трьох тижнів бої навколо Кремінної зосереджувалися в лісистій місцевості на захід від міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація біля Сватового та Кремінної та бої за Кінбурнську косу ‒ показали свіжі карти війни в Україні

"Оскільки хвойний ліс забезпечує деяке прикриття від повітряного спостереження навіть взимку, обидві сторони, ймовірно, намагаються точно скорегувати артилерійський вогонь. Як типово для операцій у лісах, бої здебільшого зведені до бою пішої піхоти, часто на короткій дистанції", ‒ йдеться у повідомленні.

У британській розвідці зазначають, що російське командування, швидше за все, розглядає український наступ біля Кремінної як загрозу для правого флангу свого Бахмутського сектора. Цю ділянку вони вважають ключовою для будь-якого майбутнього просування з метою окупації решти Донецької області.

Протягом минулої доби російські окупанти завдали одного ракетного удару та 20 разів обстріляли українську територію з реактивних систем залпового вогню. Небезпека авіаційних та ракетних ударів залишається на всій території України, повідомляє вранці 7 січня Генеральний штаб ЗСУ.

Російські загарбники нині основні зусилля зосереджують на спробах повного захоплення Донецької області. Ворог продовжує спроби наступу на Бахмутському напрямку. Про це вранці 7 січня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України. За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах 14 населених пунктів на Донеччині та Луганщині.

Зараз ви читаєте новину «"Бої на короткій дистанції" ‒ у британській розвідці проаналізували ситуацію біля Кремінної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі