субота, 07 січня 2023 07:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза ракетних ударів на всій території України ‒ Генштаб попередив про небезпеку

Загроза ракетних ударів на всій території України ‒ Генштаб попередив про небезпеку
За добу російські загарбники обстріляли десятки населених пунктів України. Фото: armyinform.com.ua

Протягом минулої доби російські окупанти завдали одного ракетного удару та 20 разів обстріляли українську територію з реактивних систем залпового вогню.

Небезпека авіаційних та ракетних ударів залишається на всій території України, повідомляє вранці 7 січня Генеральний штаб ЗСУ,

Без суттєвих змін залишається ситуація на Волинському та Поліському напрямках. Ознак формування наступальних угруповань противника там не виявлено.

"На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог обстріляв райони населених пунктів Стрілеча, Бочкове, Комісарове, Красне, Зелене, Амбарне, Бугруватка, Гатище та Одрадне Харківської області. На Куп'янському та Лиманському обстріляно райони понад 20 населених пунктів. Серед них ‒ Дворічна, Куп'янськ, Кислівка, Котлярівка і Крохмальне Харківської області. А також Стельмахівка, Макіївка, Площанка і Діброва на Луганщині", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація біля Сватового та Кремінної та бої за Кінбурнську косу ‒ показали свіжі карти війни в Україні

На Бахмутському напрямку під ворожим вогнем були райони понад 20 населених пунктів. Зокрема, Яковлівки, Спірного, Берестового, Білогорівки, Соледара, Бахмута та Нью-Йорка Донецької області.

На Авдіївському напрямку росіяни обстріляли Авдіївку, Веселе, Невельське, Красногорівку, Кам'янку, Георгіївку, Мар'їнку та Новомихайлівку Донецької області. На Новопавлівському напрямку під вогнем були Времівка, Велика Новосілка, Вугледар та Парасковіївка на Донеччині.

Від вогню російських загарбників постраждали райони 23 населених пунктів на Запорізькому напрямку. Серед них ‒ Зелене Поле і Новопіль Донецької області. А також Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Щербаки і Степове на Запоріжжі та Нікополь на Дніпропетровщині.

На Херсонському напрямку противник продовжує обстріли населених пунктів вздовж правого берега Дніпра. Зокрема, уражено цивільну інфраструктуру Чорнобаївки, Антонівки, Берислава, Золотої Балки та Херсона, є постраждалі серед мирних жителів.

Російські загарбники нині основні зусилля зосереджують на спробах повного захоплення Донецької області. Ворог продовжує спроби наступу на Бахмутському напрямку. Про це вранці 7 січня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Російські окупанти зазнають втрат. Підтвердилося ураження 5 січня пункту дислокації російських окупаційних військ у Гаврилівці Другій Херсонської області, повідомляє Генштаб у зведенні.

Зараз ви читаєте новину «Загроза ракетних ударів на всій території України ‒ Генштаб попередив про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі