понеділок, 05 серпня 2024 13:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Банда на замовлення РФ підпалювала авто ТЦК
5

Служба безпеки та Національна поліція нейтралізували злочинну групу, яка на замовлення Російської Федерації палила службові авто Сил оборони на заході України.

На Хмельниччині затримали лідера банди, що працював на розвідку країни-агресорки, повідомила 5 серпня пресслужба СБУ.

"Ним виявився місцевий житель, який сам вийшов на окупантів, щоб налагодити з ними співпрацю в обмін на гроші. Для цього він розмістив у даркнеті своє резюме, де запропонував послуги з підпалів автомобілів ТЦК. На оголошення фігуранта відповів представник Росії, який дав йому завдання на знищення військових авто у Хмельницькому. Для вчинення злочинів молодик залучив ще декількох жителів регіону", - сказано в повідомленні.

Фігуранти підпалили два транспортні засоби місцевого військкомату за допомогою "коктейлів Молотова".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадники готували ракетно-бомбові удари РФ у шести областях

Зловмисники знімали загоряння авто на камери власних телефонів для надсилання потім звіту окупантам.

Військова контррозвідка СБУ спільно з карним розшуком Нацполіції задокументувала підривну діяльність злочинної групи і затримала її організатора по гарячих слідах. Під час обшуків у нього вилучено мобільні телефони та сім-карти, які він використовував для комунікації з агресором.

Наразі затриманому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Зловмисник перебуває під вартою. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його злочинних дій. Також триває розслідування для притягнення до відповідальності його спільників.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми.

Служба безпеки затримала на Харківщині агента воєнної розвідки РФ, який шпигував за військовими ешелонами Сил оборони. Залізничник-зрадник "зливав" у чат-бот російського ГРУ маршрути руху ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Банда на замовлення РФ підпалювала авто ТЦК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі