неділя, 31 липня 2011 19:56

Азаров розповів, коли шахта у Макіївці стане безпечною

Азаров розповів, коли шахта у Макіївці стане безпечною

Шахта ім. Бажанова в Макіївці Донецької області, на якій внаслідок обвалення капра загинули 11 гірників, буде відновлена ??за 16 місяців.

Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Микола Азаров після після відвідин місця аварії та проведення наради, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Я сьогодні відвідав тих, кому пощастило вижити, зустрівся з двома сім'ями загиблих. Ми не залишимо ці сім'ї, вирішимо побутові та квартирні питання. Поки буде відновлюватися шахта, всі робітники будуть переведені на інші шахти. Через 16 місяців шахта повинна запрацювати і стати більш безпечною", - сказав Азаров.

За інформацією прем'єра, у Донецькій області є ще три копра, які потребують обстеження.

Азаров також підкреслив, що не задоволений звітами технічних фахівців шахти і вважає, що "є місце недогляду, за який хтось повинен понести відповідальність".

"Могли виявити проблему, але не дослідили вчасно технічний стан ... Стан нижньої частини конструкції був нижчим за критичний", - підкреслив він.

Нагадаємо, 29 липня о 9.40 на поверхні шахти ім. Бажанова обрушився капр - пристрій для підйому-спуску людей і вантажу.

В результаті інциденту загинули 11 людей.

Четверо перебувають у лікарні: один у важкому стані, троє в стані середньої тяжкості.

31 липня оголошено в Україні траурним днем.

Зараз ви читаєте новину «Азаров розповів, коли шахта у Макіївці стане безпечною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі