пʼятниця, 13 липня 2012 10:11

Асада звинувачують у вбивстві 200 людей: урядові війська влаштували різанину в провінції Хама

Асада звинувачують у вбивстві 200 людей: урядові війська влаштували різанину в провінції Хама
Сирійська влада послідовно спростовує повідомлення про масові вбивства мирних жителів. Фото: asiareport.ru

Сили, лояльні президентові Сирії Башару Асаду, атакували селище Тремсех в провінції Хама в центральній частині країни, що призвело до загибелі більше 200 людей, більшість з яких були мирними жителями. Про це повідомляє Reuters з посиланням на представників сирійської опозиції.

За даними опозиціонерів, у четвер, 12 липня, Тремсех був обстріляний артилерійським, вертолітним і танковим вогнем, після чого в селище увійшли загони партизан, що підтримують Башара Асада, і влаштували різанину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війська Асада обстріляли представників місії ООН

Представники правозахисної організації Syrian Observatory of Human Rights, повідомляє Agence France-Presse, оцінили кількість убитих приблизно в 100 осіб.

За останній час опозиція і правозахисники не вперше повідомляють про масштабні атаки лояльних Асаду сил, спрямованих проти мирних жителів. Так, 25 травня місто Хула піддалося артилерійському обстрілу, в результаті чого було вбито більше 100 людей. 6 червня повідомлялося про атаку урядових військ на селище Аль-Кубейр в провінції Хама, яка привела до загибелі більше 80 людей.

Сирійська влада послідовно спростовує повідомлення про масові вбивства мирних жителів, заявляючи, що в згаданих випадках армія проводить спецоперації проти "банд терористів".

Протистояння між прихильниками і противниками Башара Асада в Сирії триває з березня 2011 року; в червні 2012 року представники ООН офіційно визнали те, що відбувається в країні громадянською війною. До теперішнього моменту жертвами конфлікту, за даними правозахисних організацій, стали понад 17 тисяч осіб.

Зараз ви читаєте новину «Асада звинувачують у вбивстві 200 людей: урядові війська влаштували різанину в провінції Хама». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі