пʼятниця, 21 липня 2023 13:20

Аналітики сказали, скільки "вагнерівців" залишились живими

Аналітики сказали, скільки "вагнерівців" залишились живими
За даними аналітиків, "вагнерівці" можуть відкрити ще одну базу на території Білорусі. Фото: slovoidilo.ua

Російська приватна військова компанія "Вагнер" може відкрити ще одну свою базу на території Білорусі.

Йдеться про Гомельщину, що неподалік кордону з Україною. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадують, що у повномасштабній війні РФ проти України група "Вагнера" зазнала близько 80% втрат. У тому числі 28% "вагнерівців" було знищено.

В ISW посилаються на джерело, пов'язане з "вагнерівцями", яке процитувало старшого командира найманців із позивним "Маркс". Він стверджував, що в складі окупаційних військ РФ на українському фронті брало участь 78 тис. бойовиків "Вагнера", із яких 49 тис. були засудженими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Група "Вагнера" звільняє зі служби завербованих в'язнів ‒ британська розвідка

За його словами, ПВК "Вагнер" втратила в боях 22 тис. убитими та 40 тис. пораненими на момент "взяття" Бахмута на Донеччині 20 травня 2023 року.

"Ці цифри, якщо вони точні, вказують на те, що група "Вагнера", ймовірно, була неефективна після боїв у Бахмуті й що втрати загалом становлять 79,5%, а рівень смертності – 28,2%. "Маркс" заявив, що нині живі 25 тис. найманців "Вагнера", 10 тис. з них перебувають у Білорусі, а решта 15 тис. відпочивають, ймовірно, у Росії", – зазначили в ISW.

На думку аналітиків, ПВК "Вагнер" може відкрити ще одну базу в Білорусі. Про це також повідомляв Український центр опору. За його даними, будівництво бази розпочалося неподалік Наровлянського району. Водночас 19 липня найманці ПВК обстежили землю біля села Дятлик Наровлянського району Гомельської області приблизно за 2 км від кордону з Україною.

"На момент публікації ISW не спостерігав візуальних підтверджень будівництва у цьому районі", – зазначають експерти.

Російський терорист Євген Пригожин вперше після бунту звернувся до бойовиків ПВК "Вагнер". Він назвав ситуацію на фронті "ганьбою" та назвав умови повернення на війну проти України.

Пригожин також зазначив, що тепер "вагнерівці" робитимуть з білорусів "другу армію світу". Терорист визнав, що його бойовики будуть в Білорусі "певний час", а потім готуватимуться до "мандрівки в Африку".

Зараз ви читаєте новину «Аналітики сказали, скільки "вагнерівців" залишились живими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі