пʼятниця, 21 липня 2023 10:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Група "Вагнера" звільняє зі служби завербованих в'язнів ‒ британська розвідка

Група "Вагнера" звільняє зі служби завербованих в'язнів ‒ британська розвідка
До групи "Вагнера" було завербовано близько 40 тисяч російських ув'язнених. Фото: unian.ua

Російська терористична група "Вагнера" найближчими днями, ймовірно, звільнить останніх завербованих на війну ув'язнених.

Схема вербування в'язнів досягла піку на початку 2023 року, за нею в російській армії служили щонайменше 40 тис. чоловіків. Про це у Twitter повідомляє Міноборони Великої Британії.

У британській розвідці припускають, що значна кількість засуджених, ймовірно, прийме пропозицію продовжити працювати з групою "Вагнера" як професійні підрядники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наєв сказав, що чекатиме на ПВК "Вагнер" у разі вторгнення з Білорусі

Тим часом міноборони Росії взяло на себе контроль за вербуванням бойовиків у тюрмах.

"Солдати, надані проектом з вербування, дозволили Росії захопити Бахмут: одне з небагатьох останніх заяв про успіх. Проект перетворив "Вагнер" в організацію, яка минулого місяця прямо кинула виклик владі президента Володимира Путіна", ‒ йдеться у повідомленні.

У британській розвідці також нагадують, що за кілька місяців на війні в Україні було вбито до 20 тисяч завербованих російських в'язнів.

У Пентагоні вважають, що найманці ПВК "Вагнер" реінтегруються у російську армію. Це стосується тих бойовиків, які прибувають до Білорусі, розповіла заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх.

Російський терорист Євген Пригожин вперше після бунту звернувся до бойовиків ПВК "Вагнер". Він назвав ситуацію на фронті "ганьбою" та назвав умови повернення на війну проти України. Пригожин також зазначив, що тепер "вагнерівці" робитимуть з білорусів "другу армію світу".

Зараз ви читаєте новину «Група "Вагнера" звільняє зі служби завербованих в'язнів ‒ британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі