середа, 12 жовтня 2011 11:40

35 людей отруїлися в Домі Молитви на Рівненщині

35 людей отруїлися в Домі Молитви на Рівненщині

Святковий обід закінчився у лікарні для 25 дорослих та 10 маленьких мешканців райцентру Млинів Рівненської області. Минулої неділі прихожани місцевої церкви євангельських християн-баптистів відзначали День Подяки. Усі вони побували на обіді в Домі Молитви. Після цього їх госпіталізували із діагнозом харчове отруєння.

"Перші симптоми почали проявлятися у понеділок в другій половині дня. У хворих різко підвищилася температура до 38-39 градусів, нудило, з'явився понос", - розповідає Анатолій Рєзніков, завідувач епідеміологічним відділом обласної санепідемстанції. – "У вівторок людей уже звозили до Млинівської та Дубенської районних лікарень. Припускаємо, що основна маса хворих уже звернулася по медичну допомогу. Однак не виключаю, що впродовж дня можуть привезти ще кількох".

Медики знайшли та опитали пастора, який сам не захворів після трапези. Той показав кухню та холодильник, де зберігалися продукти. Переважно, це була їжа домашнього приготування.

"На обід у них були тушкована капуста, картопля, оселедці, салат з майонезом, копчені курячі стегенця, помідори, фрукти і різні кондитерські вироби. Ми узяли проби їжі на аналіз в лабораторію. Результати будуть готові уже за день-два. Тоді стане відомо чим саме отруїлися люди", - додав Анатолій Рєзніков.

Стан усіх потерпілих задовільний. Вони пробудуть у лікарнях не менше тижня. Всього участь у святкуванні 9 жовтня узяли близько 250 осіб.

Зараз ви читаєте новину «35 людей отруїлися в Домі Молитви на Рівненщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі