пʼятниця, 07 грудня 2018 16:45

"Одружитися не встигли" - попрощалися з мультиплікатором Юрієм Гриневичем

"Одружитися не встигли" - попрощалися з мультиплікатором Юрієм Гриневичем
Юрій Гриневич 27 років працював в Одеській анімаційній студії. Помер 4 грудня. Фото: Думская

Сьогодні у кінозалі Одеської кіностудії попрощалися з мультиплікатором Юрієм Гриневичем. Він мав панкреатит. Помер після операції.

"У понеділок Юру забрали в лікарню. Наступного дня зробили операцію на підшлунковій залозі. Після неї він потрапив до реанімації. Там його серце зупинилося", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua цивільна дружина Сніжана Бужениця.

"Юра до останнього ходив на роботу. Працював над кількома проектами. Мав багато задумів. Разом ми прожили 25 років. Одружитися не встигли", - додала вона.

В Одеській анімаційній студії Юрій Гриневич почав працювати 1991 року. Серед його найвідоміших робіт - кліпи для кабаре-дуету "Академія", заставки для "Джентльмен-шоу", відео-журнал "Каламбур" та анімаційний серіал "Маски-шоу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві помер народний артист України

"Юра був добрим і спокійним. Умів створити у колективі душевну атмосферу. На роботі він завжди носив з собою олівець. При кожній нагоді робив замальовки", - розповіла колега Наталія Бабінчук.

"Я прийшла працювати на студію у 17 років, коли була студенткою економічного факультету. Після знайомства із Сергія вирішили змінити своє життя - пов'язала його з кіно", - додала вона.

1 листопада у столичному Будинку кіно попрощалися з художником-мультиплікатором Давидом Черкаським. Він помер на 88-му році після інсульту.

Зараз ви читаєте новину «"Одружитися не встигли" - попрощалися з мультиплікатором Юрієм Гриневичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі