неділя, 08 жовтня 2023 14:24

Найвідоміші пісні Ніни Матвієнко, за які її любили українці

Найвідоміші пісні Ніни Матвієнко, за які її любили українці
У репертуарі Ніни Матвієнко понад 250 народних пісень і творів українських композиторів. Фото: facebook.com/TonyaMatvienko

У неділю, 8 жовтня, померла народна артистка України Ніна Матвієнко.

Співачка не дожила до свого 76-річчя два дні. У репертуарі Матвієнко понад 250 народних пісень і творів українських композиторів. Gazeta.ua згадала найпопулярніші з них.

"Ой у вишневому саду"

Чи не найвідоміша українська народна пісня у виконанні Ніни Матвієнко. Її голос надає пісні особливого романтичного забарвлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла мати Кузьми Скрябіна

"Чарівна скрипка"

Ніна Матвієнко стала найвідомішою виконавицею "Чарівної скрипки" композитора Юрія Рибчинського. Українській співачці вдалося передати всю ту чуттєвість і мелодійність, яку вклав у пісню автор тексту. Її голос зачаровує та заспокоює.

"Летіла зозуля"

Їй легко виходило переспівувати - це надавало народним пісням особливого звучання.

"Квітка душа"

Вперше Ніна Матвієнко заспівала її у 2004 році в мюзиклі "Сорочинський ярмарок". У піснях описується чарівний український краєвид.

"Ой, летіли дикі гуси"

Українську пісню у 1969 році написали поет Юрій Рибчинський та композитор Ігор Поклад. Вперше її опублікували у 1972 році. Пісня у виконанні Ніни Матвієнко вважається народною.

У віці 75 роки померла українська співачка Ніна Матвієнко.

Про це повідомила її донька Тоня Матвієнко. Через два дні співачці мало виповнитися 76 років.

Подробиці смерті Матвієнко не повідомляють.

Зараз ви читаєте новину «Найвідоміші пісні Ніни Матвієнко, за які її любили українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі