вівторок, 06 листопада 2018 06:55

Давида Черкаського поховали поряд із батьками

Автор: Cергій Cтаростенко
  Давид Черкаський брав участь у створенні понад 30 мультиплікаційних стрічок. У нього залишилися дружина Наталія та син Олександр
Давид Черкаський брав участь у створенні понад 30 мультиплікаційних стрічок. У нього залишилися дружина Наталія та син Олександр

— Улітку Давид переніс перший інсульт. Лікарі попереджали, що має змінити спосіб життя, та він їх не послухав. 3 вересня в нього стався повторний напад. Після цього його вже відвезли до реанімації. До тями так і не прийшов, — каже актриса 54-річна Анна ЛЕВ біля столичного Будинку кіно. 1 листопада тут прощаються з художником-мультиплікатором Давидом ЧЕРКАСЬКИМ. Він помер на 88-му році після інсульту.

Церемонію прощання влаштували у великому залі. Позаду труни на стіні висить портрет Давида Яновича зі смугастим шарфом на шиї. По обидва боки стоять вінки з червоними трояндами. Скрипалі виконують мелодії з мультфільмів, над якими працював Черкаський: "Острів скарбів", "Лікар Айболить" та "Пригоди капітана Врунгеля".

— Коли Давид Янович створював "Острів скарбів", нас познайомив композитор Володимир Бистряков, — розповідає Анна Лев. — Стояла спека, Черкаський був без футболки. Сказала, що могла б озвучити якусь роль у мультфільмі. Відповів: "Жіночих персонажів немає. Але можете заспівати разом із чоловіками для музичних вставок. Жіночий голос зробить виконання красивішим". Він був життєрадісним оптимістом. Завжди був готовий допомогти. Коли торік потрапила в лікарню, передав мені гроші, щоб могла оплатити процедури.

Попрощатися з Давидом Черкаським прийшли з півтисячі людей. Зокрема, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, міністр культури Євген Нищук, телеведучі Ілля Ноябрьов та Валерій Чигляєв, бізнесмен Гарік Корогодський.

— Навещал Давида в реанимации, — говорить актор 68-річний Євген Паперний. — Він лежав із трубками в носі. Коли я спитав, чи чує мене, лише помахав рукою. Друзі постійно провідували його в лікарні. Ходили натовпом. Якось поцікавився в медсестер, чи казав Давид хоча б щось. Відповіли: "Лише одне слово — "за...бали". Тоді зрозумів, що його життя закінчилося.

— Давид Янович очень любил Дом кино, — каже актриса Лариса Кадочникова, 81 рік. — Мав улюблений столик, за яким влаштовував посиденьки з друзями. Замовляв горілку і закуску. Багато не пив, та чарку міг пропустити. Був щедрий, умів давати слушні поради. Любив жінок і свою родину.

Давида Черкаського поховали на Берковецькому кладовищі в Києві поряд із батьками.

Зараз ви читаєте новину «Давида Черкаського поховали поряд із батьками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі