вівторок, 18 червня 2013 00:15

Скільки грошей даєте церкві?

Михайло Омельчук, 26 років, інженер, Київ:

— Зовсім не залишаю — ні в коробочках, ні жебракам, які сидять під церквою. Не вірю, що вони справді потребують. У храми ходжу раз на рік — на Великдень. Стою всеношну. Якщо будуть потрібні комерційні процедури — хрещення, вінчання — звернуся до знайомих священиків. Вони зроблять це без усяких грошей.

Віра Михайлівна, 63 роки, Луганськ:

— Як приїжджала нещодавно в Київ, то в Лаврі кинула в скарбницю 10 гривень. Удома даю 1 або 2 гривні, інколи — 5, якщо служба така, що аж за душу бере. Сповідаюся два рази на рік. Завжди лишаю після цього священику 5 гривень. Він спочатку відмовляється, а тоді бере.

Денис Мялов, 21 рік, інструктор з туризму, Горлівка, Донецька обл.:

— Церкви й храми приваблюють мене тільки красивою архітектурою. Коли ходжу туди, грошей не даю. Релігія — це дуже прибутковий бізнес, який звільнений від податків. Складно відповісти, чи я віруючий. Не буває атеїстів в окопах під вогнем.

Оксана Кириченко, 40 років, продавець, Київ:

— Ходжу з батьками та чоловіком у Володимирський собор на Великдень і Різдво. Кидаємо 1-2 гривні у скарбнички, а також купуємо по дві середніх свічки по 3 гривні. Залишаємо записку за здоров'я всіх членів сім'ї та родичів. Вона коштує 20 гривень.

Андрій Шкурат, 27 років, технік, Суми:

— Коли був у Львові, кидав у костелах по гривні. Хотілося, щоб менше залізяччя в кишенях валялося. Ходив туди не молитися, а як турист, дивився на мармурові статуї. На службі в церквах не був років п'ять.

Віра Зозуля, 78 років, Бориспіль, Київська обл.:

— Даю в церкві 2-3 гривні. Намагаюся ходити щонеділі. Раніше разом з чоловіком, але він помер два роки тому. За відспівування дала священику 100 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Скільки грошей даєте церкві?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі