понеділок, 05 лютого 2007 20:11

Зараз вигідно купувати зимовий одяг

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Продавець стокового магазину ”Адідас” на вул. Борщагівській, 173/187 в Києві показує чоловічий пуховик за 329 гривень, який позаминулого сезону коштував 1134 гривні
Продавець стокового магазину ”Адідас” на вул. Борщагівській, 173/187 в Києві показує чоловічий пуховик за 329 гривень, який позаминулого сезону коштував 1134 гривні

"Спочатку я не купляв зимову куртку, бо було тепло. А на свята витратив усі гроші. Зараз назбирав 700 гривень і на вихідних поїхав шукати, — розповідає киянин Олександр Левченко, 31 рік. Він працює дизайнером меблів. — Два роки я носив пуховик фірми "Коллінз", купував у "Городку" на Петрівці. Та на роботу одягти вже не можу — після хімчистки з куртки почав лізти пух".

Олександр живе на проспекті Відрадний. Вирішив подивитися речі в магазині "Коллінз", що на другому поверсі нового торгового центра "Більшовик" (метро Шулявська).

— Фірмова куртка на флісовій підкладці коштувала 320 гривень. Попередня ціна на етикетці — 510. Не роздумував, купив. І джинси там же взяв за 230 гривень замість 310, — розповідає чоловік.

Олександр підрахував, що верхній зимовий одяг на базарі коштував би 600 грн, а після похолодання, може, й більше. Тоді як на розпродажі за 550 грн йому дісталися і джинси, і фірмова куртка.

— Бачив, що у "Спортмастері" продають пуховики за півціни. А знайомі ще радили подивитися у стокових магазинах "Адідас", — каже Левченко.

Зараз купувати зимові речі в магазинах вигідно. З дня на день на вітринах з"явиться весняний одяг. Продавці переконують: зимовий товар дешевшатиме, доки його не розкуплять.

— Незалежно від погоди, ціни в нашому магазині з кожним тижнем будуть падати. Основне завдання — продати одяг попереднього сезону, — каже Олег Трембіцький, 23 роки, менеджер стокового магазину "Адідас", що на вул. Борщагівській, 173/187.

Там продають пуховики за 329 грн, які раніше коштували 1134 грн. За 399 грн — куртки на флісовій підкладці, що віддавали по 606. Пухова жіноча жилетка з колекції осінь—зима-2006, яку разом із "Адідас" розробляла британська модельєрка Стелла МакКартні, коштує 160 грн.

— Пуховики з моделей цього сезону теж дешевшатимуть, але ціни 329 гривень, думаю, не буде до наступної осені, — каже менеджер. — Крім того, в нас діє акція "пропозиція тижня". В адміністратора магазину можна дізнатися, на які товари з наступного понеділка буде знижка 40 відсотків.

Продавці на базарах заробили мало

Продавці столичних базарів кажуть, що тепла зима позбавила їх заробітку. Бували дні, коли вони не продавали жодної теплої речі. Люди налаштувалися на теплу зиму та ранню весну. Сандалі та босоніжки купували на розпродажах частіше, ніж чоботи.
— Тиждень тому ми були у відчаї, — розповідає продавець зимового взуття на Святошинському ринку 31-річна Яна. — Наші зарплати залежать від виторгу. У грудні я заробила 1000 гривень, а в січні — ще менше. Зазвичай зимові прибутки — найсолідніші. А то наче літня відпустка — повний штиль. День починали з жарту: "Ну що? Не мерзнуть?" Це значить, на вулиці плюс 10 і купувати чоботи ніхто не буде. Зараз торгівля трохи краща.
Продавці пуховиків не дуже засмучувалися через теплий січень. Кажуть, куртки спортивного типу не дуже змінилися за останні 10 років.
— Пуховики продамо наступного року, — переконаний Євген Петрович, 48 років, продавець із столичного ринку Петрівка. — А от з дублянками — гірше. Нові моделі турки шиють щороку. Тому цьогорічні треба буде продавати не за 400, а за 300 доларів.

Анастасія СОТНИКОВА

Зараз ви читаєте новину «Зараз вигідно купувати зимовий одяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі