вівторок, 09 серпня 2016 05:00

Путівка на двох у Туреччину коштує 855 доларів

Автор: фото надане Олександром Шишкіним
  Підприємець із Кривого Рогу на Дніпропетровщині Олександр ­Шишкін із дружи­ною та трьома синами фотографуються біля 5-зіркового готелю в Анталії. Родина тиждень відпочивала в Туреччині. За путівку заплатили 1720 доларів
Підприємець із Кривого Рогу на Дніпропетровщині Олександр ­Шишкін із дружи­ною та трьома синами фотографуються біля 5-зіркового готелю в Анталії. Родина тиждень відпочивала в Туреччині. За путівку заплатили 1720 доларів

Україна ввійшла до п'ятірки країн, туристи яких найчастіше відвідують Туреччину. У липні до цієї країни на відпочинок поїхали на 74% більше українців, ніж торік.

— За тиждень у п'ятизірковому готелі в Анталії заплатили 1720 доларів. Їхав із дружиною та трьома синами. У цю суму включений переліт, проживання, їжа, напої, проїзд із аеропорту до готелю, — розповідає 33-річний Олександр Шишкін із Кривого Рогу на Дніпропетровщині. Минулого тижня повернувся з відпочинку в Туреччині.

— Тур вибирали такий, аби можна було вилетіти з місцевого аеропорту. З нами їхала родина з двома дітьми. Вони заплатили за путівку 1220 доларів.

Знали, що в Туреччині неспокійно. Дивилися по телебаченню про воєнний переворот. Напередодні вильоту навіть телефонував в аеропорт — питав, чи не скасували рейс. Сказали, буде. В Анталії не помітили додаткових заходів безпеки. В готелі було ще 10 сімей із Кривого Рогу. Багато з Києва, Харкова, західних областей. З іноземців відпочивали вірмени, молдавани, казахи, іракці. Тільки одна родина була з Росії.

У Туреччині зручно відпочивати з дітьми. З дев'ятої ранку до шостої вечора можна відвести їх у клуб. Там із ними граються аніматори. Дорослі відпочивають біля басейнів. За тиждень відпочинку витратили 200 доларів. Купували сувеніри, вино, гранатовий чай, солодощі.

— Ще в березні помітили, що пропозицій від турецької сторони для українців побільшало, — говорить 24-річна Анна Костиря, менеджер компанії "Світлана Тур". — Раніше Німеччина лідирувала за кількістю туристів. За нею йшла Росія. Але цей напрямок для них закрився.

— У середині квітня тиждень відпочинку в п'ятизірковому готелі на двох коштував 350 доларів. Улітку кількість бажаючих відпочити в Туреччині зросла. Зараз це — найбільш запитувана країна. Тенденція протримається до середини жовтня. Ціни на тури подорожчали. Тиждень у 5-зірковому готелі для двох зараз коштує 855 доларів. У 4-зірковому — 626. Раніше було близько 400. Найбільше їдуть до Анталії, Белека, Аланії, Кемера, Бодрума і Стамбула.

Більшість готелів знизили ціни на проживання на 20–30 процентів, порівняно з минулими роками. Через відсутність росіян, продавці на ринках більше поступаються в ціні. Хапають за руки й без покупки не відпускають. Коли в Туреччині сталася спроба перевороту, тури подешевшали на тиждень. Потім ціни повернулися на свої місця і навіть зросли.

Також українці стали більше їхати на відпочинок у Єгипет, Болгарію.

Зараз ви читаєте новину «Путівка на двох у Туреччину коштує 855 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі