Ексклюзиви
четвер, 19 серпня 2010 19:11

Платити дивіденди за акціями примусить суд

"1996-го я вклав приватизаційний майновий сертифікат у АТЗТ "Київська Русь-МДС" у Кременчуці Полтавської області. Мені видали іменний приватизаційний сертифікат. Пообіцяли проценти вже через рік. Я приїхав до них. Сказали, що ходити не треба, а спокійно чекати вдома. За три роки нічого не отримав. Знов поїхав до них. Тої контори вже не знайшов, а двері були замуровані. Де тепер їх шукати? Чи можна отримати якісь гроші?"

Запитує Васіл Цильо, 76 років, із с. Барбово Мукачівського р-ну Закарпатської обл.



Відповідає 24-річний Олександр Кротенко з юридичної компанії "Корпорейтлоусервіс":

— Ви маєте право на дохід від цінних паперів. Але підприємства не зобов"язані виплачувати їх регулярно чи у фіксованому розмірі. Рішення про виплату дивідендів приймають загальні збори акціонерів. Це передбачено Положенням про інвестиційні фонди та інвестиційні компанії, затвердженим Указом президента України від 19 лютого 1994 року номер 55/94. Скоріше за все, вам не виплачують дивіденди, бо не було рішення загальних зборів акціонерів про виплати.

Змусити їх до розгляду питання може лише суд за позовом одного з акціонерів або прокуратури. Вам слід написати письмову скаргу в Державну комісію з цінних паперів та фондового ринку. Адреса така: 01010, Київ, вулиця Московська, 8, корпус 30. Установа має надати відповідь про результати діяльності інвестиційного фонду. Також варто надіслати скаргу до Генеральної прокуратури України: 01011, Київ, вулиця Різницька, 13.

Зараз ви читаєте новину «Платити дивіденди за акціями примусить суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути