четвер, 11 січня 2007 19:13

Нове авто можна купити дешевше на дев"ять тисяч гривень

 

Нову автівку "Деу Ланос" у столичних салонах продають за 47 або 56 тис. грн. 9 тис. коштують необов"язкові, хоч і зручні пристрої — гідропідсилювач керма, кондиціонер, центральний замок, протитуманні фари та електросклопідйомники.

Купуючи машину, можна зекономити гроші на дешевшій марці, різновиді кузова або менш популярній моделі. Спершу покупцеві треба визначитися — для чого потрібне авто.

— Без претензії на комфорт, для поїздок по місту можна купити "Таврію", — каже 24-річний Максим Братков, консультант із роботи з клієнтами в "Автоцентрі на столичному". — Вона економна у пальному, має невеликі габарити (легко маневрувати в київських пробках), копійчане техобслуговування порівняно з іншими авто. Та  й запчастини можна знайти у будь-якому провінційному містечку. "Таврія" коштує до 25 тисяч гривень.

Водієві слід придивитися й до кузова. Наприклад, "універсал" (автомобіль із п"ятьма дверима) варто купувати для перевезення габаритних речей. Для невеликого багажу підійде кузов типу "хетчбек" із меншим багажником. Економія теж значна. "Шевроле Лачетті" з кузовом "універсал" коштує 82 тис. грн, а "хетчбек" — 73.

28-річний Юрій Карлюк придбав у кредит "Шевроле Лачетті" за 78 тис. грн. У комплекті йшли подушка безпеки, кондиціонер, магнітола, електросклопідйомники, сигналізація та антикорозійна обробка.

— Якби можна було, я відмовився б від деяких додаткових установок. Обрав би автомобіль "дешевого" — білого — кольору і без усяких кондиціонерів. Але автівку укомплектовує салон і пропонує покупцеві кілька варіантів.

Найбільше Юрій нарікає на обов"язкову установку сигналізації у фірмовому салоні. Каже, що в іншому місці це можна було зробити значно дешевше.

34-річний Святослав Кобас рік тому теж у кредит купив "Шевроле Авео" за 60 тис. грн. Узяв найдешевшу модель.

— Я зекономив на протитуманних фарах і подушці безпеки пасажира, — зазначає. — Подушка мене не цікавить, бо їжджу сам.

Зараз ви читаєте новину «Нове авто можна купити дешевше на дев"ять тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі