середа, 09 травня 2007 14:51

На Волині наймають сіяти ліс

42-річний музикант Петро Шабала з райцентру Маневичі на Волині підробляє на лісопосадці: сіє сосну та березу.

Сезонних робітників запрошують лісгоспи та лісництва Маневицького, Ратнівського, Любешівського та Ківерцівського районів. Петро поїхав на Полісся. Там Камінь-Каширське лісництво засіває 370 га угідь.

— Лісникам робочих рук не вистачає, — каже Петро. — Тому наймають селян і міських заробітчан за добрі гроші.

Тимчасові працівники увесь світловий день на посівній. Сіють сосну, березу, дуб і вільху. Приїжджим лісники дають гуртожиток. Годують двічі на день.

На посадці лісу заробляють і сільські школи. Старшокласники пораються біля молодих дерев на уроках трудового навчання. Сім шкіл Маневицького та Ківерцівського району торік заробили на лісопосадці близько 20 тис. грн. Кожен школяр приніс додому по 70–90 грн.

Сезонним працівникам за гектар посадженого лісу платять 500 грн. Петро Шабала за два місяці отримав 1,5 тис. грн. На Волині молодий ліс цього року посадять на 3,6 тис. га.

— Сезонні робітники можуть купити до 10 кубометрів низькорослого лісу по 1–2 гривні за куб або виписати дешевих дров, — каже перший заступник начальника обласного управління лісового господарства Анатолій Гетьманчук, 52 роки.

Зараз ви читаєте новину «На Волині наймають сіяти ліс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі