пʼятниця, 25 січня 2013 05:45

Хліб подорожчає з лютого

В Україні дорожчає борошно. Тому зростатимуть ціни на хліб.

— Із осені борошно вищого ґатунку подорожчало на 500 гривень, пекарі закуповують його по 2100 гривень за тонну. Постійно піднімають вартість електроенергії, бензину, — пояснює Микола Верницький, 42 роки, з консалтингової компанії "Проагро". — Печиво, тістечка, торти, комерційні сорти хліба дорожчатимуть із лютого на 8-10 відсотків. Тоді запаси борошна, закупленого дешево у вересні, закінчаться. Пектимуть із дорожчого. За рік ціна зросте не менш як на 20 відсотків. Це якщо курс долара не буде вище 9 гривень. Так само хліб дорожчав і 2012-го.

Уряд контролює вартість соціальних сортів — хліба "Український", батона "Нива". Без його згоди пекарні не можуть продавати продукцію дорожче. Ціна буханки — 3,54 грн, батона — 3,60 грн. Цієї продукції випікають мало. Хліб такої ж якості, але з трохи зміненою рецептурою продають дорожче під іншими марками. "Український столичний подовий" — по 4,6 грн, "Батон нарізний київський" — 3,84 грн.

Зараз ви читаєте новину «Хліб подорожчає з лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі